Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisiklet Çalamayan Usta Hırsızlar

Bisiklet Çalamayan Usta Hırsızlar

Hollanda merkezli elektrikli bisiklet markası VanMoof, mizah dozu yüksek stop-motion filmiyle hırsızlığı önleyen teknolojisinin başarısını vurguluyor.

Elektrikli bisiklet markası VanMoof, bisikletleri hırsızlara karşı koruyan teknolojisini göstermek için pek empati kurmayı düşünmediğimiz, bir şeyler çalmakta usta olan sıra dışı karakterlere başvuruyor. Teknik detayların içinde kaybolmadan sürücülerin bisikletlerini korumayla ilgili destek alabileceklerini göstermek isteyen marka, 3B baskılı hamur karakterlerle renkli bir hikaye sunuyor.

Hard Times for Super Thieves başlıklı stop-motion film, Hollanda merkezli şirketin S3 ve X3 elektrikli bisiklet modellerini alan kullanıcılarına sunduğu bir yıllık koruma ve bakım paketini tanıtmak için hazırlanıyor.

vanmoof

Yetenekli hırsızlar VanMoof‘un güvenliğini aşamıyor

Ülkenin en büyük maymuncuk koleksiyonuna sahip hırsızı, havalı bir siber korsan ve entelektüel görünümüyle uluslararası bir sanat hırsızı VanMoof’un güvenlik teknolojisini geçmeye çalışıyor. Etkileyici yeteneklere ve donanımlara sahip yıldızlar kendi alanlarındaki derin bilgilerini absürt bir biçimde röportaj tadında paylaşırken her birinin VanMoof elektrikli bisikleti çalmak için gösterdiği çaba reklam filminin ana konusunu oluşturuyor.

Isle of Dogs, Fantastic Mr. Fox ve Corpse Bride gibi stop-motion filmlerde çalışan İngiliz animasyon sanatçısı Tobias Fouracre yönetmenliğinde çekilen film, beş günlük hummalı bir çalışmanın ardından tamamlanıyor.

Stop-motion için oluşturulan karakterlerin her birisi özenle yaratılmış. Yaklaşık 35 santimetre boyundaki heykeller ve VanMoof bisikletinin modeli 3B baskı ile hazırlanıyor ve kukla hamuruyla son haline getiriliyor. Tobias Fouracre, çekim sürecinde kendilerini en çok zorlayan konunun dudak senkronizasyonunu ayarlamak olduğunu söylüyor. Özellikle yakın çekimlerin yapıldığı röportaj bölümlerinde kuklaların ağızlarını uyumlu bir şekilde oynatmak için hamuru ustaca kullanmak gerekiyor.

VanMoof, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında da büyük şehirlerde bisikletle işe gidip gelmenin çevreye ve insanın kendisine kattığı faydaları gösteren bir reklam filmi yayınlamıştı. Bu kampanyada sıkışık trafikte araç ve toplu taşıma kullanan kızgın sürücülerin ve yolcuların hayatı geriye doğru akarken bu sıkışıklığın içerisinden yükselen bisiklet sürücüsü, sakin ve mutlu bir şekilde ileriye doğru gidiyordu.

Künye

Müşteri: VanMoof
CMO: Andrew Smith
Yapımcı: Kim Buttery
Yaratıcı Yönetmen: Colin Cornwell
Prodüksiyon Şirketi: Rowdy
Yönetmen: Tobias Fouracre
Yapımcı: Daisy Garside

Görsel: VanMoof, YouTube