Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birlikte Daha Güçlü Görseller

Birlikte Daha Güçlü Görseller

Tanello Production, birbiriyle anlam kazanacak görselleri bir araya getiriyor ve bizleri 1 dakikadan kısa sürede mutlu ediyorlar.

Hayat peşi sıra sahnelerin olduğu bir video olsa, birçok görüntüyü yan yana eklemek zorunda kalırdık. Buradan film şeridini çıkarmayın ama anlam olarak, bahsettiğim aslında bir karenin içinde yan yanayken anlam kazanan sahneler. Çünkü ikili üçlü birleştirdiğimiz görüntülerle hayatımızın anlarını toplamamız daha kolaylaşır ve hayatımız yaşadığımızdan biraz daha fazla sanat görünürdü. Hem de hayatın kendisine, yaşamımız üzerinden sembolik tepkiler de gösterebilirdik.

#combophoto ile paylaşılan video ya da görseller de birbiriyle ilişkilendirildiğinde anlam kazanan ikili görsellerden.  Birlikte kullanılan fotoğraf ya da videolar, bir karenin içerisinde birbirlerini yarı yarıya tamamlayan iki görselle yapılıyor. Bunun üzerine çalışan fotoğraf ve video ile ilgilenen kişiler, birbirine uyumlu iki görseli tek bir potada eritip bizi düşünmeye sevk etmeyi deniyorlar. Daha önce sizlere combophoto (kombo fotoğraflar) ile ilgili birlikte muzip anlamlar kazanan görsellerden oluşan Cassius’un Go Up isimli parçası ve Stephen McMennamy‘nin kadrajı ikiye bölüp farklı görüntülerle yer yer anlamlı ve anlamsız kombinasyonlar yaptığı Combophotos projesinden haberlerimizde bahsetmiştik.

Anlam Kazanan Ya da Kaybeden İkililer

Napolili yaratıcı stüdyo Tanello Production da bu konuda başarılı bir çalışmaya sahip. Mirror adındaki videolarında görselleri zekice birleştiriyorlar. 1 dakikadan kısa bir süresi olan videolarında birbiriyle neredeyse aynı görselleri birlikte gösteriyorlar. Yolcu gemisi ile aynı paralellikte giden buharlı ütü gibi görselleri birlikte kullanıyorlar.

İkili şekilde gördüğümüz kombo fotoğraflar bazı zamanlar gerçekten bizi üzerine uzun süre düşünmeye itecek kadar alam kazanabiliyor. Bazense sadece güldürebiliyor. Sanıyorum bu fotoğrafları işleyen kişinin hayata bakış açısıyla ilgili, biz yorumcularınkiyle değil.

Görsel: Mirror