Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birleşik Krallık’ta Depremzedeler İçin Başlatılan Ahbap Kampanyası

Birleşik Krallık’ta Depremzedeler İçin Başlatılan Ahbap Kampanyası

Ahbap Derneği ile iş birliği yapan Londra merkezli kreatif ajans Recipe, depremzedeler için Birleşik Krallık'ta bir yardım kampanyası başlattı.

Londra merkezli kreatif ajans Recipe, Ahbap Derneği ile iş birliği yaparak Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen depremzedelere destek olmak amacıyla Birleşik Krallık’ta bir yardım kampanyası başlattı. Depremlerin iki üyesini doğrudan etkilediği ajans, #BeAfriend / #BeAahbap kampanyasıyla yaşananları gündemde tutarak ana akım medyanın haber akışında kaybolmasına engel olmayı amaçlıyor. Yardım kampanyasının Birleşik Krallık’ta yaygınlaştırılması için Meta yetkilileri ile görüşen Recipe, oluşturduğu QR kodu ile yardımları kampanyaya ismini veren Ahbap Derneği’ne yönlendiriyor.

Kampanya kapsamında bağış sürecini kolaylaştırmak için Birleşik Krallık’ta bulunan Türk işletmelere yönelik vitrin ve POS cihazlarına kolay uygulanabilen basit bir QR kodu tasarlayan ajans, Ahbap Derneği’ni Birleşik Krallık’ta tanıtmak ve insanları bağış yapmaya teşvik etmek amacıyla 30 saniyelik bir reklam filmi hazırladı. Temelde ekibin çıkış noktası, izleyicilerin amaca yakın hissetmemesi, karmaşık bir bağış süreci ve hayır kurumlarının ısrarcı algılanması gibi bağış yapmanın önündeki belli başlı engelleri aşabilmekti.

Bu nedenle kampanyayı olabildiğince basitleştirmek için oluşturulan QR kodu reklam filminde iki boyutlu bir animasyona dönüştürüldü. “Birlikte yeniden inşa edebiliriz.” mesajının verildiği filmde, açılıştaki bina görseli Türkiye’deki yeniden inşa sürecine dikkat çektikten sonra hareketlenerek QR koduna dönüşüyor. Şubat ayından bu yana tamamen saha çalışmalarına odaklı olduklarını belirten Ahbap Genel Koordinatörü Gonca Akpınar, Recipe tarafından oluşturulan sınır ötesinde farkındalık yaratmaya yardımcı olacak kampanyanın kendilerini doğru bir şekilde yansıttığını belirtiyor. Ajans ayrıca depremin bölgedeki etkisini gösteren bir rehber hazırladı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Recipe (@recipelondon)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Youtube, Instagram