Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Su Damlası İle Çekilen Fotoğraflar

Bir Su Damlası İle Çekilen Fotoğraflar

SPA Water için hazırlanan kampanyada fotoğrafçı Robin de Puy lense dönüştürülen bir su damlası ile benzersiz portre fotoğrafları çekti.

Belçikalı su markası SPA Water, saflığıyla övünen bir marka. Herhangi bir kimyasal içermiyor, çevre kirliliği yaratan kimyasallardan uzak, onaylı bir doğal kaynak suyu. Suyun en önemli özelliği saflık olunca reklam çalışmalarının odağı da bu oluyor ve ortaya ilginç işler çıkıyor. Örneğin; SPA Water için gerçekleştirilen “The Purest Picture” isimli fotoğraf projesi; saf bir su damlasının bir kamera lensine dönüştüren ve bu lens ile çekilen portreleri gösteren benzersiz bir çalışma.

JWT Amsterdam tarafından yaratılan proje; markayı, dünyaca ünlü Hollandalı portre fotoğrafçısı Robin de Puy‘u ve teknolojik çözümler üreten Etulipa‘yı bir araya getiriyor. Aslında proje damla gibi teknolojiden uzak “saf” bir malzemeyi kullanıyor ama bir damlanın fotoğraf makinesi lensine dönüşmesi oldukça karmaşık bir mesele olduğu için uzunca bir teknik süreç içeriyor. Eski veya doğal malzemeleri yenilikçi ve alışılmadık bir biçimde kullanmak veya yeni teknolojilerle birleştirmek de oldukça etkileyici sonuçlar yaratabiliyor.

Damlayı Lense Dönüştüren Karmaşık Teknik Çözüm

Projede bir minik su damlasının küresel formu korunarak bunu bir fotoğraf makinesi lensine dönüştürecek bir sistem geliştirilmiş. Kampanyanın videosunda izleyebileceğiniz oldukça teknik bir takım çözümler ve elektroıslatma teknolojisi sayesinde damlanın içerisindeki elektrik akımının değişmesi ve buna bağlı olarak şeklinin genişlemesi veya sıkışması sağlanmış. Bu da fotoğrafçının damlayı lens olarak kullanan özel kamera sistemi ile odaklama yapabilmesine imkan tanınmış.

Bundan sonra fotoğrafçı Robin de Puy, öznelerini belirleyip fotoğrafları çekmeye başlamış. Sonuç başarılı. Başarılı olmanın ötesinde damla lensi ile çekilen portrelerde normal portre fotoğraflarda görmediğimiz bir hava var. Biraz daha rüyayı andıran, sanki bu dünyanın dışındanmış gibi zamansız bir hava taşıyorlar.

Projeyi tanıtan film Hollandaca Spa’nın internet sitesi üzerinde ve sosyal medya kanallarında uzunca bir süredir yayında. İngilizce versiyon ise yakın zamanda yayına girdi. Bunun yanı sıra fotoğraflarla oluşturulan seri Amsterdam’daki Art’otel’de bir günlük bir sergide yer aldı.

su damlası_jwt amsterdam_robin de buy_spa water_the purest picture_hollanda_bigumigu su damlası_jwt amsterdam_robin de buy_spa water_the purest picture_hollanda_bigumigu su damlası_jwt amsterdam_robin de buy_spa water_the purest picture_hollanda_bigumigu su damlası_jwt amsterdam_robin de buy_spa water_the purest picture_hollanda_bigumigu su damlası_jwt amsterdam_robin de buy_spa water_the purest picture_hollanda_bigumigu su damlası_jwt amsterdam_robin de buy_spa water_the purest picture_hollanda_bigumigu su damlası_jwt amsterdam_robin de buy_spa water_the purest picture_hollanda_bigumigu su damlası_jwt amsterdam_robin de buy_spa water_the purest picture_hollanda_bigumigu

Künye:
Reklamveren: Spa
Reklam Ajansı: JWT Amsterdam
Yaratıcı Ortak: Bas Korsten
Yaratıcı Ekip: Niels Bredemeijer, Rienk de Vries
İnovasyon Yönetmeni: Emmanuel Flores
Halkla İlişkiler Yönetmeni: Jessica Hartley
Müşteri İlişkileri: Alewijn Dekker, Charlotte Lilly
TV Yapım: Mariska Fransen, Martijn van Hees
Yapımcı: Julie van Lanschot
Kurgu: Tim Arnold
Teknik Çözüm Ortağı: Etulipa
Operasyon Başkan Yardımcısı: Pieter van der Valk
CEOve Elektroıslatma Uzmanı: Hans Feil
Yapım Şirketi: DPPLR
Yönetmen: Maarten Groen
Görüntü Yönetmeni: Myrthe Mosterman
Kurgu: Ruben Labree
Yapımcu: Lotte Kwak
Müzik: Audio Netwerk
Ses Tasarım: Alan van Ramshorst

Görsel: SPA