Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kusurları Altınla Vurgulanmış Yapboz Yemek Takımı

Kusurları Altınla Vurgulanmış Yapboz Yemek Takımı

Marcantonio Raimondi Malerba, Seletti için tasarladığı kintsugi yemek takımını, Maison et Objet Paris'te tanıttı.

Kintsugi, kırık seramik eşyaların altın, gümüş ve platin karşımı bir malzeme ile onarıldığı oldukça anlamlı bir Japon el sanatları türü. Kırılmış bir eşyayı çöpe atmak yerine bu yöntemle onarmak, onun geçmişiyle iş birliği yapmak ve yeni bir yaşam sunmak anlamına geliyor. Yeesookyung’un Güney Koreli seramik ustalarının kullanmadığı seramik parçalarından harika heykeller yarattığı Translated Vase serisinde ve ahşap mobilyaları geçmişteki travmalarına saygı duyarak onaran Tatiane Freitas’ın My Old New Chair serisinde bu tekniğin çağdaş sanat ve tasarım projelerine nasıl ilham verdiğine şahit olmuştuk. Bu geleneksel sanattan ilham alan İtalyan tasarımcısı Marcantonio Raimondi Malerba, İtalyan ev eşyası markası Seletti için çağdaş bir Kintsugi yemek takımı koleksiyonu yarattı.

Parçaların karışık bir şekilde birleştirildiği eşsiz bir yemek takımı

Bu yıl Maison et Objet Paris tasarım fuarında tanıtılan vintage yemek takımı koleksiyonu; porselen tabaklardan, kaselerden, fincanlardan ve kupalardan oluşuyor. Parçalar 24 karat altınla birleştirilmiş. Koleksiyonun ilginç yanı, kintsugideki geleneksel yaklaşımın aksine kırık parçaların orijinaline sadık kalmadan birleştirilmiş olması. Örneğin farklı desenlerdeki ve şekillerdeki tabaklara ait kırık parçalar birleştirilerek hibrit yeni tabaklar yaratılmış. Böylece kusurları altınla vurgulanmış yapboz benzeri eşsiz tasarımlar ortaya çıkmış.

Marcantonio’nun yemek takımı koleksiyonu ilginizi çektiyse, yeni projelerini Instagram profili ve Facebook sayfası aracılığıyla takip edebilirsiniz.

Kusurları Altınla Vurgulanmış Yapboz Yemek Takımı Kusurları Altınla Vurgulanmış Yapboz Yemek Takımı Kusurları Altınla Vurgulanmış Yapboz Yemek Takımı Kusurları Altınla Vurgulanmış Yapboz Yemek Takımı Kusurları Altınla Vurgulanmış Yapboz Yemek Takımı Kusurları Altınla Vurgulanmış Yapboz Yemek Takımı Kusurları Altınla Vurgulanmış Yapboz Yemek Takımı

Görsel: Facebook.com/Seletti.Spa, Instagram.com/marcantonio, Instagram.com/selettiworld, My Modern Met