Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Annenin Göz Yaşartan ‘Küçük’ Buluşu

Bir Annenin Göz Yaşartan ‘Küçük’ Buluşu

Debby Elnatan, yürüme güçlüğü çeken küçük oğluyla ‘birlikte yürüyebilmek için’ bir aparat geliştirdi.

İsrailli anne Debby Elnatan, Serebral Palsi’den muzdarip küçük oğlu için, basit bir fikirden hareketle, Upsee adını verdiği bir aparat geliştirdi. Yürüme güçlüğü çeken, beyne bağlı felç geçiren küçük çocuklar ve anneleri için ‘buruk bir sevinç’ anlamına gelen bu aparat, 7 Nisan’da satışa sunulacak. Buruk bir sevinç diyorum, çünkü bu durumdaki bir anne-babanın veya çocuğun neler hissedebileceği hakkında en ufak bir fikrim yok. Zaten Serebral Palsi hakkında da bir bilgim yoktu; bu haber en azından bu işe yaradı. Serebral Palsi, beynin bir bölgesindeki hasar nedeniyle ortaya çıkan kas kontrol yetersizliğini anlatan bir terimmiş. Türkiye’de de SERÇEV isimli bir dernek varmış. Web sitesinde şöyle diyor:

“Günümüzde Serebral Palsi bir hastalık tanımından öte, genel bir kapsayıcı terim olarak bilinmektedir. Çocuklarına Serebral Palsi tanısı konulmuş ailelerin bilinçli olması, konu hakkında bilgilenmesi, çocuklarının rehabilitasyonu ve günlük yaşamda bağımsız olabilmeleri için son derece önemlidir…”

Tekrar konumuza dönecek olursak, aşağıda teaser videosunu izleyebileceğiniz Upsee hakkında bilgi için buraya göz atabilirsiniz.