Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ay’a İniş Görevi Tamamlandı Şimdi Sırada Dünya Var

Ay’a İniş Görevi Tamamlandı Şimdi Sırada Dünya Var

Volkswagen, A New Mission reklam filmi ile Ay'a başarılı bir şekilde ayak basan insanlığın yeni misyonunun Dünya'yı koruma gerekliliği olduğunu belirtiyor.

İnsanlığın Ay’a ilk defa ayak basmasının üzerinden 50 sene geçti. 1969 yılında Apollo 11 uzay aracıyla gerçekleştirilen Ay görevi dönemin iki devi ABD ve SSCB arasındaki bir rekabetin sonucunda ortaya çıkmış olsa da, dünya genelinde pek çok insan evrensel bir misyonun arkasında birleşerek gerçekleşen etkinliği heyecanla takip etti. Volkswagen insanları birleştiren devrim niteliğindeki bu olayın 50. senesinde insanlığa yeni bir misyon sunuyor

Volkswagen Drive Bigger kampanyası çerçevesinde hazırladığı yeni reklam filmi A New Mission (Yeni Görev) ile elektrikli araçlara ve atmosfere yayılan karbondioksit miktarı ile aynı miktarda karbondioksidi ortadan kaldırmaya, karbon nötr durumuna odaklanmaya devam ediyor.

İnsanlığın yeni ortak misyonu Dünya’yı korumak olmalı

Johannes Leonardo tarafından hazırlanan filmde, insanların mağazaların vitrinlerinde ya da Volkswagen minibüslerle dolu kamp yerlerinde aya inişi hep birlikte izleyişlerinin görüntüleri yer alıyor. Dünyanın her yerinden insanların canlı olarak takip ettiği bu tarihi anın kayıtlarına David Bowie’nin Space Oddity şarkısı eşlik ediyor.

Johannes Leonardo’nun kurucu ortağı ve CCO’su Leo Premutico evrendeki tek evimiz olan Dünya’yı ve dolayısıyla insan soyunu korumanın insanların yeni hedefi olması gerekliliğine vurgu yapıyor. Evrendeki yaşayabildiğimiz tek gezegene sahip çıkmak başka seçeneği olmayan bir yol. Premutico “Bir hedefe odaklandığımızda insanlık olarak ne kadar başarılı olabileceğimizi biliyoruz. Öyleyse yeni hedefimiz şuandaki tek evimiz olan Dünya’yı korumak olmalı.” diyor.

Volkswagen elektrikli araçlarla karbon nötr hedefinde

Volkswagen, 2028 yılına kadar tamamen elektrikli 70 yeni model tanıtacağını ve Tennessee tesisine 800 milyon dolarlık yatırım gerçekleştireceğini de duyurdu. Amaç 2050 yılına kadar elektrikli araçlar üretimi sayesinde karbon nötr iddiasını gerçeğe dönüştürmek. Volkswagen pazarlama kıdemli başkan yardımcısı Jim Zabel, Volkswagen’in 2050 yılına kadar karbon nötr iddiasının yeni nesil ulaşım alternatifleri için zaruri olduğunu ve aynı zamanda gezegeni canlandırmak için bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Kampanyada filme ek olarak, Volkswagen’in ikonik 1960 model minibüsünün ve 2050’de küresel olarak nötr hale gelme hedefini temsil eden ID Buzz Concept minibüsünün yer aldığı basılı afiş bulunuyor. Afişte insanlığın 60’lardaki misyonu olan Ay ve sıradaki misyon olan Dünya görselleri yer alıyor.

Künye

Müşteri: Volkswagen of America
Ajans: Johannes Leonardo

Görsel: Youtube, AdsoftheWorld