Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Konu Erişim ise Mr. Reach Her Şeye Yeter

Konu Erişim ise Mr. Reach Her Şeye Yeter

Askeri sınıf siber güvenlik şirketi CHEQ, markasının tanıtımını 80'lerin Amerikan durum komedisi dizileri jeneriğine benzer bir reklam filmi ile yapıyor.

Siber güvenlik uzmanları tarafından çözümler üreten ve gelişmiş yapay zeka odaklı teknoloji kullanan CHEQ reklam veren şirketlerin erişiminin kısıtlanmamasını sağlıyor. Askeri sınıf siber güvenlik şirketi olan CHEQ erişilemeyecek noktalara yetişebileceğini gösteren bir reklam filmi hazırladı. 2009 yılında emekliye ayrılan basketbolcu 2015 senesinde NBA Hall of Fame seçilen ve NBA tarihinin Kareem Abdul-Jabbar’dan sonra en çok blok yapan oyuncusu olan Dikembe Mutombo şirketin marka elçisi oldu.

80’lerin Amerikan aile durum komedisi jeneriğine benzeyen reklam filminde Mutombo, Mr. Reach rolünü üstleniyor. CHEQ isimsiz aile komedisindeki diğer oyunculara isim bulmaya bile gerek duymamış. İsim vermek yerine anne, baba, küçük kız, oğul ve köpek gibi ortak başlıklarla atıfta bulunmuş. Böylelikle Mr. Reach karakteri daha çok öne çıkarken işin komedi kısmı daha çok vurgulanmış oluyor.

Amerikan durum komedisi jeneriği tadında reklam filmi

2.18 metrelik boyu ile ailenin her üyesinin yardımına yetişen Mr. Reach, aile fertlerinin erişemediği her yere uzanıyor. Kurabiye kavanozuna ulaşamayan evin küçük kızına gidiyor. Havuzun ortasındaki yaprağı alamayan babaya yardım ediyor. Yatağın altına kaçmış oyuncak arabayı çocuk için çıkarıyor. Aileyle eğlenceli zaman geçiren karakter herkesi güldürmeyi başarıyor. Mr. Reach bu hareketlerle CHEQ hizmetlerine gönderme yapıyor. Müşterilerin erişiminin hiçbir zaman kısıtlanmayacağını dolaylı yoldan gösteriyor.

CHEQ son sahneye kadar şirketi ana konu yapmıyor

Reklam filminin müziği de Full House, Family Matters gibi 80’ler ve 90’lar dizilerinin jenerik müziğini hatırlatıyor. Dizinin baş karakteri Mr. Reach için yazılan şarkı reklam filmine ekstra sıcak ve sevimli bir aile dizisi havası katıyor.

CHEQ, markasının pazarlamasını ve verdiği servisleri doğrudan anlatmayarak reklam filmini biraz bağımsız noktaya çekmiş gibi görünse de sıcak bir aile ortamı oluşturup alt metinlerle yapabileceklerini gösteriyor ve ailenin bir araya geldiği jeneriğin final sahnesinden sonra markasının tanıtımını gerçekleştiriyor. Dış ses “Bu gerçek bir dizi değil, CHEQ için hazırlanmış bir reklam filmi.” diyor.

Künye

Strateji ve Yaratıcı Fikir: Daniel Avital (CHEQ)
Prodüksiyon Şirketi: Optimum Productions
İdari Yapımcılar: Joseph Zuniga, Danny Gonzales
Yönetmen: Lyt Capell
Müzik: Bare Knuckles Creative
Editör: Donovan Jones
DOP: Pritchett Cotten

Görsel: Vimeo