Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avrupa’nın En Yüksek Binalarından Kuşbakışı: 2 Genç, 1 Ay, 12 Şehir

Avrupa’nın En Yüksek Binalarından Kuşbakışı: 2 Genç, 1 Ay, 12 Şehir

Rus iki genç Avrupa'nın 12 şehrini 1 ayda gezmek için yola çıkıyor ve onlara sponsor olarak bir de operatör şirketi eşlik ediyor.

Bu iki gencin Avrupa turu hikayesi, benzerlerini duymuş olabileceğinizi biliyorum ama bu gerçekten bir hayli farklı. İkili İsveç’ten Portekiz’e uzanan ve toplamda 12 Avrupa ülkesini kapsayan bir yola çıkmaya karar veriyor, her genç gibi bu şehirleri görmek istiyorlar ama alışılmışın dışında olarak şehrin ve kalabalığın içinden değil, tam da tepeden!

1 ay sürecek ve bu 12 Avrupa şehrini çatılardan, gökdelenlerin tepesinden, en yüksek noktalardan görecekleri degişik turizm aktivitesi telekomünikasyon şirketi TELE2’ye de çok ilginç geliyor ve böylece ikili bu projeye sponsor da bulmuş oluyor. Şehirler boyunca telefonun en yüksek noktalarda, en alakasız yerlerde, yerin altinda, çatılarda çekip çekmediğine bakmak üzere anlaşıyorlar.

Gezdikleri şehirler Stockholm, Varşova, Prag, Frankfurt, Köln, Amsterdam, Paris, Barselona, Benidorm, Lizbon, Porto ve Madrid. Stockholm’le başlamalarının sebebi sponsorlarının merkez ofisinin orada olması. 2. durakta ise bir gazeteci onlarla görüşmek istemiş. Stockholm bekledikleri gibi bir yer çıkmıyor çünkü şehirde tepelik ve yüksek yerler yok, onların amacına hizmet etmiyor. Bunun üstüne ikili yeralti tünellerine girmeye karar veriyor. (TELE2 orada da çekiyor olsa gerek :))

Henüz bu seyahat bitip blog yazıları yazılmadan The Guardian ve British Daily Mail’e haber olmuşlar bile. Burada yazdıklarım projenin o kadar küçük bir kısmını kapsayabiliyor ki, lütfen ikilinin bu blog yazısını okuyup tüm bu bina(?)lara neler atlatıp çıkabildiklerini okuyun, tüm hikaye orada saklı! Delilik.

Varşova’dan birkaç fotoğraf:

Prag:

Frankfurt:

Köln:

Paris:

Barselona:

Benidrom:

Lizbon: