Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avatar Suyun Yolu Koruma Fonuna Çıkıyor

Avatar Suyun Yolu Koruma Fonuna Çıkıyor

Disney, Keep Our Oceans Amazing projesi kapsamında sanal bir Avatar okyanus deneyimi oluşturarak yaratılan her bir yaratığı okyanus ve deniz yaşamını korumak üzere paraya dönüştürüyor.

Disney, 16 Aralık’ta 3 boyutlu olarak vizyona girecek “Avatar: The Way of Water” adlı filmi öncesinde The Nature Conservancy (TNC) ile iş birliği gerçekleştirerek dünya sularındaki canlıların yaşamlarını koruma altına almak için harekete geçti. İlk filmdeki olaylardan on yıl sonrasını anlatan Avatar: The Way of Water, efsanevi deniz yaratıklarından oluşan bir ekosistemle birlikte yeni bir okyanus olan Na’vi klanının hikayesine odaklanıyor.

Avatar filminin ikincisinin tanıtımlarının hemen ardından Keep Our Oceans Amazing adlı projesini duyuran şirket, okyanusların ve deniz yaşamının karşı karşıya olduğu zorluklar konusunda farkındalığı artırmak için başlattığı kampanya ile Nature Conservancy’ye destek veriyor.

Kampanya kapsamında yaratılan sanal Pandoran Okyanusu’nda dijital aktivasyonla kendi okyanus canlılarını yaratabilecek olan Avatar hayranları, yarattıkları her yaratık ile minimum 5 dolar maksimum 1 milyon dolar olmak üzere TNC’ye bağışta bulunacaklar.

Toplanan bağışlar, TNC tarafından 10 okyanus hayvanının ve yaşam alanlarının korumasına yönelik çalışmalar için kullanılacak. Birçok deniz türü için önemli barınak sağlayan kıyı habitatları sayılan beyaz balinalar, mavi balinalar, balina köpekbalıkları, şahin gagalı deniz kaplumbağaları, deniz ayıları, manta vatozları, papağan balıkları, geyik boynuzlu mercanlar, deniz aslanları ve mangrovlar korunmak üzere desteklenecek türler arasında yer alıyor.

Keep Our Oceans sanal deneyimi 31 Aralık 2022 tarihine kadar mobil üzerinden sunulmaya devam edilecek. Öte yandan şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Disney Conversation Fund aracılığıyla bugüne kadar kâr amacı gütmeyen kuruluşlara 120 milyon dolardan fazla yardımda bulunulurken bu fonların yaklaşık 20 milyon doları deniz ve okyanus yaşamını korumak için çalışan platformlara aktarıldı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Avatar (@avatar)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Disney, Instagram, Twitter, Youtube