Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Artık Urfa’ya da Oxford Gelecek!

Artık Urfa’ya da Oxford Gelecek!

Coursera, internet üzerinden milyonları eğitmeyi hedefleyen bir organizasyon.

Bundan yaklaşık 8 ay önce sessiz sessiz bir Coursera hareketi başladı. Stanford’tan iki öğretim görevlisinin başlattığı proje, Princeton gibi önde gelen Amerikan üniversitelerini ve Fransa, İngiltere, İsrail gibi ülkelerden önemli üniversiteleri de kapsıyor. Coursera, internet üzerinden milyonları eğitmeyi hedefleyen bir organizasyon. Tüm derslerin ücretsiz verildiği Coursera’dan alınabilen ders sayısı 6 ay içerisinde 20 ‘den 215’e çıktı. Genetikten tarihe geniş bir yelpazeden ders seçmek mümkün.
Kimi dersler sertifika ya da “tamamlama belgesi” de veriyor. Sertifikalar şimdilik ücretsiz olsa da ileride cüzi bir miktar talep edilecekmiş. Dersler haftalık olarak yükleniyor; sistemde ders içi quizler, ders sayfası içerisindeki alıştırmalar ve forumlar da bulunuyor. Forumlarda müthiş bir aktivite mevcut. Genelde makaleler “peer assessment” yöntemiye değerlendiriliyor ve puanlanırken, sertifika için geçilmesi gereken sınavların hepsi Coursera sistemi üzerinden puanlandırılıyor.
Derslere katılmak hep bedava olarak kalacakmış. Şimdiden 10 derse büyük bir açlıkla kaydolup, bir adet sertifika dahi edindiğim bu güzel insanların organizasyonuna bakınız derim.