Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anatolian Rock Revival Project, SXSW’te Müziğimizin Köklerini Tanıtmak için Halk Oylamasında

Anatolian Rock Revival Project, SXSW’te Müziğimizin Köklerini Tanıtmak için Halk Oylamasında

Anatolian Rock Revival Project, SXSW 2019'da sunum yaparak 4. yılında ününü küresel seviyeye taşımak için halk oylamasında destek bekliyor.

Anatolian Rock Revival Project, 60’lı ve 70’li yılların unutulmaya yüz tutmuş bu toprakların efsanelerini canlandırmayı amaçlayan bir proje. 4 yıl önce proje yayınlandığında da yazdığımız Anatolian Rock Revival Project hem parçaların yeniden düzenlenmiş hallerini hem de bu parçalar için yerel sanatçılar tarafından hazırlanmış illüstrasyonlar hazırlanıyor. Projede şu an 100’den fazla iş bulunuyor. Büyük bir külliyat ve büyümeye de devam ediyor.

Oylar Türk müziğini SXSW’te anlatmaya

60’lar ve 70’ler saykodelik Türkçe rock dünyada da yükselen bir janra. King Gizzard & the Lizard Wizard’ın yarattığı heyecan, Selda Bağcan’ın dünya çapında üne kavuşması ve Primavera’da sahne alması, plak kültürünün gelişmesi gibi pek çok gelişme bu kültürün büyümesini ve unutulmamasını sağladı. Anatolian Rock Revival Project de yarattığı değerle bu konuda dikkat çekiyor.

Projenin şimdiki hedefi ise SXSW 2019’a giderek hikayelerini orada anlatmak. SXSW’in panel seçme süreci içinde oylama tabanlı başvurular değerlendiriliyor ve halk oylamasına sunuluyor. Son tahlilde SXSW organizatörlerinin inisiyatifine kalan seçimler öncesinde bu oylamaların da karar sürecine büyük etkisi oluyor. Anatolian Rock Revival Project’in SXSW’te yer alması için buradan SXSW sayfasına ulaşıp giriş yapıp oy verebilir ve oturum programa girmesine destek olabilirsiniz.

Görsel: Behance, YouTube