Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akbank Caz Festivali’nden Sevimsiz Şehir Gürültülerine Caz Dokunuşu

Akbank Caz Festivali’nden Sevimsiz Şehir Gürültülerine Caz Dokunuşu

Akbank Caz Festivali, şehrin sokaklarından gelen rahatsız edici seslere küçük bir caz dokunuşu yaptığı reklam filmleriyle gülümsetiyor.

Türkiye’nin en köklü çağdaş müzik festivallerinden Akbank Caz Festivali, bu sene 28 Eylül – 13 Ekim arasında gerçekleşmesi planlanan 34. konser serisini caz müziği İstanbul’un mahalle hayatı ile harmanladığı sempatik reklam filmleriyle tanıtıyor.

TBWA İstanbul imzası taşıyan ‘Şehir Yeniden Caz Etkisinde!’ kampanyası toplam 2 kısa filmden oluşuyor. Türkiye’nin en yetenekli yönetmenlerinden Melih Kundakçıoğlu’nun yönettiği filmlerden ilki olan ‘Patates-Soğan’da, ülkemizin hemen her şehrinde görmeye alışkın olduğumuz seyyar bir patates – soğan satıcısını görüyoruz. İlk bakışta sıradan görünen bu seyyar satıcı, birkaç saniye içinde sattığı ürünlerin –normalde kulak tırmalayan- anonslarını bir caz şarkısı formatında yapmaya başlıyor. Ve bu twist sonucunda mahalleli üzerinde adeta büyülü bir etki oluşuyor.

Serinin diğer filmi ‘Overlokçu’ ise tahmin edebileceğiniz üzere, kent sokaklarının en rahatsız edici seslerinden biri olan ve ‘Overlok makinası ayağınıza geldi’ şeklinde başlayan anonstan yola çıkıyor. Yine mahalleye gelen overlokçu, biz tam da o rahatsız edici anonsu duymayı beklerken bir anda minibüsünden Bossa Nova esintili bir şarkı çalmaya başlıyor. Ve tabii ki bu caz formatındaki anons da bir anda aynı şekilde mahallenin tüm aurasını değiştiriyor.

Bu keyifli kampanyanın künyesi ise şu şekilde:

Ajans: Tbwa İstanbul

Production: Ptot Film

Yönetmen: Melih Kundakçıoğlu

DOP: Ömer Berkli

Prodüktör: Işıl Ege & Deniz Çivicioğlu

Post Prodüksiyon: IPD

Offline: İpek Kadri

Color: Buğra Balcı

Müzik: Jinglejungle

Post: Ezgi Şenses