Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ad Age: Yılın Pazarlama Takımı Chrysler Group

Ad Age: Yılın Pazarlama Takımı Chrysler Group

Ad Age dergisi, bu yıl marka pazarlama ekibi ödülünü Chrysler'e verdi.

2009’da CMO koltuğuna Lancia eski CEO’su Olivier Francois’nın getirilmesinden sonra tırmanışa geçen ve bünyesinde Chrysler, Dodge, Jeep, RAM, Fiat (ABD operasyonu), Mopar ve SRT markalarını barındıranChrysler Group‘un pazarlama ekibi, Ad Age tarafından yılın en iyisi seçildi.

Olivier Francois döneminde satışlarını %37 oranında artıran markalar grubu, CEO değişikliğinden önce %8,9 oranında pazar payına sahipti. Şu anda ise %11,5 pazar payına sahip olan Chrysler Group bu dönemde müşteri bağlılığı konusunda da çok ciddi artış kaydetti. Chrysler sahibi bir otomobil kullanıcısının tekrar Chyrsler marka bir araç alma oranı %15 seviyesinden %30 seviyesine yükseldi.

Bu dönemde Weiden&Kennedy, Doner, GlobalHue, Richards Group gibi ajanslarla çalışan Chrysler Group’un çalışmalarında, özellikle Imported From Detroitsloganıyla, Detroit’lilik vurgusu son derece güçlü şekilde yapılmıştı.

Yapılan reklam çalışmalarından biri olan, Eminem’in rol aldığı ¨Born of Fire¨ adlı reklam filmi geçtiğimiz yılın ilk aylarındaBigumigu’da konuşulmuş ve çok beğenilmişti.