Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pazarlama Sektörü İçin Yeni Bilgi ve İlham Kaynakları

Pazarlama Sektörü İçin Yeni Bilgi ve İlham Kaynakları

2021'de pazarlamacıların takip etmesi gereken en önemli kişiler ve yayınların derlemesi.

Pazarlama sektöründeyseniz ya da reklamcıysanız işiniz gereği zaten günlük akışınızda birçok konuyu ve Bigumigu gibi haber kaynaklarını yakından takip ediyorsunuzdur. Marketing Türkiye, MediaCat, Campaign Türkiye, The Brand Age, BrandMap gibi sektörel dergilerin yanısıra; Webrazzi, Pazarlamasyon gibi dijital kaynaklar da artık hepimizin gündeminde ön sıralardalar.

Ben kişisel olarak özellikle farklı sosyal ağlarda ve platformlarda yeni, özgün ve kaliteli içerik kaynaklarını sürekli yakalamayı ve takibe almayı çok önemsiyorum. Son zamanlarda dikkatimi çeken birkaç yeni sayılabilecek hesap ve kişiyi sizinle paylaşmak isterim. Bu kaynakları da takip etmeniz aradığınız ilham ve bilgiyi derlerken çok işinize yarayacak.

Posta Kutumuzdaki Hazineler: E-bültenler

Daha önce e-bülten konusunu hem bir mecra olarak, hem araçlarıyla, hem de Türkiye’deki takip edilebilecek önerilerimizle bu yazıda derlemiştik. O günden bu güne birçok yeni bülten girdi hayatımıza, benim düzenli olarak okuduğum, her satırını keyifle incelediğim Haylayt ise özellikle iletişim ve pazarlama alanında Türkiye’nin en zengin içerikli ve en özenli hazırlanan haftalık yayını olmayı başardı. Sektörün içinden birisi olan Akın Arslan‘ın hazırladığı Haylayt’ı internet sitesinden de okuyabilirsiniz, abone de olabilirsiniz. Son sayıya bir göz atın önce isterseniz.

Reklamcı dostumuz ve sonsuz projeler insanı Gökhan Yücel de sonunda Twitter’da paylaştığı çizerleri bir bültende toplamaya başladı. Zihin Seli adlı bu bültende Gökhan’ın araştırıp keşfettiği birbirinden ilginç kişi ve konuyu bulabilirsiniz. Gökhan’ın ifadesiyle, “tematik görsel ve kültür – sanat konusundaki önerilerin toplanacağı bir yer” tanımlanan Zihin Seli’nin ilk sayısı burada.

İlham Almak İçin Baktığımız İlk Yer: Instagram

Günlük iş yapışımızda sık sık Instagram’a göz atmak için telefonumuzu elimize alıyoruz. Elbette hepimizin farklı içerik akışları var bu uygulamada ama çoğumuz Instagram’a bir nefes almak, güzel şeyler görmek ve ilham biriktirebilmek için giriyoruz. Son birkaç ayda özellikle reklam sektörünü başarıyla kendisine kilitlemeyi başaran bir hesabı -hala takip etmiyorsanız- takibe almanızı öneririm: Daily Marcom. Yıllardır reklam derleyerek içerik üretmeye çalışan çok kişi, hesap gördüm. Sezer Derkuş, projeyi bir içerik çuvalı gibi reklamla doldurmak yerine sektörün en çok ihtiyaç duyduğu tartışmaları başlatmak, başarılı ama gözden kaçmış işleri onurlandırmak ve yaratıcı sektörün her alanındaki kişileri de tanıtmak için bir platform olarak konumlandırdı. Neredeyse ilk günlerinden beri takip ettiğim Daily Marcom’un reklam sektörümüzün kalıcı kaynaklarından birine dönüşmesini keyifle izliyorum.

Reklamcı Can Çalışkan’ın hesabı Strateji Gibi Strateji de reklamda belirli bir konuya odaklandığı ve sadece içeriği alıp koymakla yetinmeyen, önden hazırlanmış bilgileri de bizimle paylaşan bir hesap. Günlük hayattan, eğlence dünyasından, iş yaşamından birçok konuyu strateji odaklı inceleyip başarılarına bir de o yönden bakmamızı isteyen hesap pazarlama ve reklamda stratejiye özellikle meraklı kişiler için taze bir kaynak.

Clubhouse’un İlk Influencer’ları

Sesli sohbet odalarını yazdığım ve Clubhouse’dan bahsettiğim yazımdan bir gün sonra elime geçen Clubhouse davetiyesiyle bu yeni dünyaya adım attım. Clubhouse’da (kısaca CH) birçok uygulamada aylar içinde tanık olduğumuz davranış değişikliklerine sadece 3 hafta içinde hızlandırılmış bir şekilde tanık olduk. Burası yepyeni bir alandı, yazılı iletişime alan yoktu, konuşmak ve dinlemek öndeydi. Tanıdığım ve sevdiğim birçok kişinin konuşmalarını, sohbetlerini keyifle dinliyorum ben de herkes gibi, fakat özellikle bir yayın CH’te gerçekten çok öne çıktı. Hakan Akben, Hasan Başusta, Özgür Alaz‘ın haftanın bir çok akşamı düzenledikleri 101 temalı ve her bölümde farklı bir konuya eğilen oturumları moderasyonuyla, konuk konuşmacılarıyla şimdiden Clubhouse’un en oturmuş yayını olmayı başardı. iPhone kullanıcısıysanız ve Clubhouse indirdiyseniz bu kişileri mutlaka takibe alın.

club

Manşet:丁亦然 on Unsplash