Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Açken Rötuş Yapma

Açken Rötuş Yapma

Snickers, Sports Illustrated'ın Mayo Özel Sayısı'nın arkasında verdiği reklamda açken rötuş yapanların nasıl hatalar yapabileceğini gösteriyor.

Bu yılki Sports Illustrated’ın Mayo Özel Sayısı hem büyük beden model Ashley Graham’ı kapağına taşıyarak hem de sanal gerçeklik destekli moda çekimi yaparak farklı bir çizgi yakaladığını ortaya koydu. Ancak derginin son sayfasındaki bir reklam da gözlerden kaçmayarak yaratıcılığın bir başka boyutuna değiniyor.

“Açken sen, sen değilsin” mesajını sürekli olarak vurgulayan Snickers bu kez sahil kenarında mayo çekimlerini hedef almış ve bilinçli bir hatalar zinciri kurgulamış. Açlıkla kendini imtihan eden kişileri farklı sıfatlar ve ambalajlarla anan kampanyasının devamı niteliğinde yayınlanan reklamda görsel manipülasyon yaparken acıkan kişinin yaptığı hataları serisi sergileniyor.

BBDO New York imzalı afişte bilinçli olarak yapılmış 11 hata bulunuyor. Hataları yakalamaya çalışırkense 9’dan ileriye gidemedim.

Bu bilinçli rötuş hatalarının yanı sıra Snickers bir başka parodi afiş daha yayınladı. Rüzgar makinesini operatörleri de açken işin dozunu ayarlayamayabiliyor.

Künye:

Marka: Snickers
Başlıklar: “Retoucher” ve “Wind Machine”

Ajans: BBDO New York
Yetkili Yaratıcı Yönetici, Küresel: David Lubars
Yetkili Yaratıcı Yönetici, New York: Greg Hahn
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Gianfranco Arena, Peter Kain
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Florian MARQUARDT
Kıdemli Metin Yazarı: Rodrigo Linhares
Yetkili Sanat Yapımcısı: Betsy Jablow
Proje Yapımcısı: Albert Hajduk
Baskı Yapımcısı: Len Rappaport

Küresel Marka Yöneticisi: Susannah Keller
Hesap Yöneticisi: Josh Steinman
Hesap Süpervizörü: Nick Robbins
Planlama: Alaina Crystal

Fotoğrafçı: Vincent Dixon

Görsel: Snickers