Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Amsterdam Usulü Otostop: Yellow Backie

Amsterdam Usulü Otostop: Yellow Backie

​Amsterdam’da bir bisiklet kiralama firmasının başlattığı “Sarı Arkalık” projesi, turistleri ve Amsterdamlıları bir bisikletin üzerinde bir araya geliyor.

Amsterdamlı bir bisiklet turu ve kiralama şirketi olan Yellow Bike, geçtiğimiz yaz Amsterdamlılar ve şehrin geçici ziyaretçileri arasında eğlenceli bir bağ kuracak bir projeye imza attı: “Yellow Backie” (Sarı Arkalık)

Yellow Bike’ın, Amsterdam usulü otostop olarak tanımladığı “Yellow Backie” projesine katılmak isteyen Amsterdamlılar bisiklet selesinin arkasındaki oturmaya ve eşya taşımaya yarayan arkalık kısmını, Yellow Bike’ın vereceği sarı renkli arkalıklarla değiştiriyorlar. Böylece yolda karşılaşacakları şehrin yabancısı turistleri sarı arkalıkları üzerine seyahat etmeye davet edebiliyor ve birlikte bisiklet turu yapabiliyorlar.

Yellow Backie” kampanyası sadece Amsterdamlıların ve şehir ziyaretçilerinin değil, Hollanda basınının ve uluslararası medyanın da ilgisini çekti ve 95’i aşkın ülkede milyonlarca kişiye ulaşmayı başardı. Bölge halkının katılımı ve projeyi sahiplenmesi de kampanyanın başarısında yadsınamayacak yere sahip tabii ki.

“Yellow Backie”, son yılların trendlerinden olan otomobil paylaşma uygulamalarının Amsterdam versiyonu gibi, bir yandan da yerel halkla ziyaretçileri oldukça eğlenceli bir şekilde kaynaştırıyor.






Görsel; Vimeo