Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
80’lerin Dans Parçalarına Dönüşen Olumsuz Yorumlar

80’lerin Dans Parçalarına Dönüşen Olumsuz Yorumlar

Kötü yorumlardan bestelenen şarkılarla Greatest Hates adlı bir albüm serisi başlatan konserve su markası Liquid Death, 80'ler dans-pop tarzındaki üçüncü albümünü çıkardı.

Yapılan olumsuz yorumlara karşı kimi markalar yokmuş gibi davranarak yanıt vermediklerinde durumun krize dönüşmeyebileceğini umarken, kimileri de Twitter’daki no context hesaplarına oynayarak yaratıcı olmaya çalışıp ayarsız yanıtlar verebiliyor. Ortası yokmuş gibi görünen bu negatif durumun yönetiminin kolay olduğunu söyleyemeyiz elbet.

Öte yandan her ne kadar sık rastlanmasa da, bazı markalar kendilerine yöneltilen kötü yorumları alışılmışın dışında bir şekilde yaratıcı iletişim çalışmalarına dönüştürebiliyor. Örneğin süt ürünlerine bitki bazlı alternatifler sunan Oatly, hakkındaki eleştiri ve kötü yorumları F.ck Oatly adlı bir web sitesinde topladı.

Ancak sanıyoruz ki şimdiye kadar hiçbir markanın aklına kötü yorumları besteleyerek albüm çıkarmak gelmemiştir. Çevre dostu konserve su markası Liquid Death, 2020 yılından bu yana kendisine yöneltilen kötü yorumları besteleyerek birer müzik albümü haline getiriyor. Daha önce metal ve punk tarzında çıkarılan “Greatest Hates” adlı serinin üçüncü albümü “Greatest Hates Volume III”,  80’ler dans-pop tarzında piyasaya sürüldü. Vinil plak baskısı da bulunan albüm, sınırlı sayıda satışa çıkarıldı.

10 şarkılık Greatest Hates Volume III albümündeki parçaların isimlerinin her biri, “Bir su şirketi için en kötü isim”, “Aptalca ve Satın Almayacağım” şeklinde Liquid Death markasına gelen olumsuz yorumlardan ve hatırı sayılır miktarda küfürlü ifadeden oluşuyor. My Chemical Romance’den Frank Iero başta olmak üzere Mark McGrath, Jen Razavi  ve Tony Hawk gibi müzisyenlerin şarkıları seslendirerek destek verdiği 80’lerin dans-pop tarzındaki albüm, bir dönemin tipik MTV müzik videolarına öykünen video kliplerle tanıtılıyor.

“Bir metal albümü ve bir punk albümünden sonra dans edebileceğiniz bir albüm yapmak istedik” diyor Liquid Death’in Kreatif Başkan Yardımcısı Andy Pearson ve ekliyor: “Bu, pazarlama yerine eğlence yaratma misyonumuza tam olarak uyuyor.” Liquid Death, gerçekten de hemen her işinde pazarlamaya farklı bir bakış açısı getirerek etkileyici işlere imza atan, meraklılarının mutlaka radarında tutması gereken bir marka. Konserve su markasının yakın zamandaki son çarpıcı işi geri dönüşümsüz plastik cerrahi merkezine Bigumigu’da yer vermiştik.

Netflix’in eski kreatif direktörü olan Mike Cessario tarafından kurulan ve suyu geri dönüştürülebilir teneke kutularda satan marka, kurulduğu günden bu yana plastikte geri dönüşümü hicveden esprili bir iletişim yürütüyor. Aynı eğlenceli yaklaşımını diğer iletişim çalışmalarına da yansıtıyor. Liquid Death’in Greatest Hates Vol.3 albümünü plak olarak satın alabilmenin yanı sıra Youtube ve Spotify üzerinden de dinleyebilirsiniz. Önceki nefret albümleri Greatest Hates Vol.1 ve Vol.2‘yi de Spotify’da bulabilirsiniz.

Görseller: Liquid Death, Youtube