Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2D görsellerden 3D yapmaca

2D görsellerden 3D yapmaca

elma+alt‘ta Moby’nin yeni videosunu görünce Röyksopp’un yıllar önce muhteşem bir çıkış yaptığı Eple şarkısının videosu geldi aklıma. Bu haberin konusu da 2D görseller kullanarak 3D etkisi yaratma olsun o zaman.

Röyksopp videosunda en dikkat çekici nokta fotoğrafların ait olduğu büyülü dönemdir. 70’lerin ilk yarısı neredeyse koku olup burnunuza gelir bu videoyu izleyince. Fotoğraflar arasında sanki hareketli gorüntülermiş gibi gezersiniz. Hemen izleyelim:

Moby’nin videosunda Eple’dan etkilenme olduğunu düşünmeme sebep olan en büyük sebep de bu eski fotoğraflar oldu. Bu defa çok daha farklı bir filmle karşi karşiyayız gerçi; burada fotoğraflar içinde ve arasında boyut ve mesafe algısı da var. Fakat özellikle videonun sonlarına doğru zaman ilerleyip de 70’lere gelince insan bir tebessüm etmeden duramıyor. İşte karşınızda Moby – Slipping Away

Peki bu iş nereye gider settar derseniz size cevaben Carnegie Mellon Üniversitesi’ndeki arkadaşlarımızın çalışmasını göstermek isterim. 2 boyutlu görseller üzerinde belli referans noktaları vererek görselin içinde 3 boyutluymuşçasına dolaşma imkanı veren bu teknolojiyi buyrun Bach eşliğinde izleyin:

İşte bir derin incelememizin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Haberime son verirken Eple videosunun yapım bilgilerini de iletmek isterim (Slipping Away’i kim çekmiş?)

Ajans: Mother, Londra
Yaratıcı grup: Thomas Hilland ve Ben Booge
Müşteri: Wall of Sound
Prodüksiyon şirketi: Toxic, Oslo
Yönetmen: Mother/Toxic