Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2024-2025 Sezonunda Süper Lig Takımlarından Estetik Forma Tasarımları

2024-2025 Sezonunda Süper Lig Takımlarından Estetik Forma Tasarımları

2024-2025 sezonunda Trendyol Süper Lig'de yer alan takımlardan Adana Demirspor, Antalyaspor ve Göztepe'nin yeni sezon formalarında yerel değerlerini ve geçmişlerini tasarımlarına taşıyor.

Spor müsabakalarının en önemli elementlerinden birisi takım ve sporcuların belirlediği üniformalar. Tüm branşlarda hem uluslararası hem ulusal şampiyonalar için özenle tasarlanan formalar her dönem kendinden söz ettiriyor. Hatta iyi tasarlanmış bir forma, oyuncuların başarısıyla birlikte izleyicilerin hafızalarına kazınıyor. Her ne kadar futbol kulüplerin kurumsal kimlikleri onlarca yıl geçmişe dayansa ve nadiren güncelleme gereği hissetseler de her sezon yeni forma seti tasarımları tanıtılıyor.

Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonu 9 Ağustos’ta başlarken bazı kulüpler forma tasarımlarıyla da vizyonlarını vurgulamayı tercih etti. Bu kulüpler arasından dikkatimizi çeken Adana Demirspor, Antalyaspor ve Göztepe kulüpleri kendi tarihleri, şehirleri ve kulüpleriyle özdeşleşen elementleri yeni sezon formalarına taşıdılar.

Moğolistan Olimpiyat Takımı’nın 2024 Paris Olimpiyatları Açılış Seramonisi’nde giydiği Michel & Amazonka imzalı üniformalar kurduğu bağ ile organizasyon öncesinde viral olmuştu. Benzer şekilde Barcelona’nın şehrin mimarisinden esinlendiği alternatif formayı ve İtalya’nın gençleşen kadrosu için Rönesans Kiti ismini verdiği yeşil formayı daha önce Bigumigu’da yazmıştık.

Antalyaspor

Duyuru metninde “M. Kemal Atatürk, “Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek yörük çadırı görürseniz bu dünyada hiçbir güç asla bizi yenemez.” Torosların çocukları, bu sezon mazisinden aldığı güçle sahada. Huzurlarınızda 2024-2025 Sezonu formalarımız!” sözlerine yer veren Antalyaspor, yörüklerin tarihler boyunca taşıdığı kültüre atıfta bulunarak desenlerini formalarına taşıyor.

Adana Demirspor

Adana Demirspor sosyal medya hesaplarından yeni reklam filmini “2024-2025 sezonu formalarımız. Adana Demirspor’umuzun yeni sezon formaları sizce de nefis olmamış mı?” metniyle yayınlayarak önümüzdeki sezonun formalarını tanıttı. Adana’nın meşhur yemeği olan kebap üzerinden kurgulanan hikayede kulübün oyuncuları bir masa başında yemek yerken olaylar gelişiyor.

Göztepe

100. yılında Süper Lig’e yükselen Göztepe, bu coşkuyu yaşatmak ve taraftarlarına güzel bir sezon yaşatmak için Temmuz ayında yeni formalarını tanıtan bir film yayınladı. 100. yıl olması nedeniyle duygusal olarak da takımlarına daha da bağlanan taraftarlar için filmde hoş detaylar planlanmıştı. Tanıtım ise “Miladımız isyan bizim, sıfatımız efsane! Göztepe Spor Kulübü 2024-25 Sezonu Formaları” metni ile gerçekleştirildi.

Göztepeli olmasıyla da bilinen ve daha önce de kulübün tanıtım filmlerinde yer alan oyuncu Rıza Kocaoğlu da bu filmin yıldızı olarak rol alıyor.

Bu tip hamlelerle futbolun içinde tasarıma alan açıldığını görmek ve forma gibi çok sayıda üretilen, birçok kez görülen, giyilen ve bir topluluğun her maça giderken giydiği bir kıyafetin arka planının düşünüldüğünü, tasarım üzerinden kulüp ve taraftarlar arasında yeni köprüler kurulduğunu görmek sevindirici.

Görsel: YouTube