Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Women.Digital: Dijital Pazarlamanın Kadınları Bir Arada

Women.Digital: Dijital Pazarlamanın Kadınları Bir Arada

Dijital pazarlama sektöründeki kadınları bir araya getirmeyi amaçlayan ve Türkiye'de yeni kurulan profesyonel iletişim ağı Women.Digital 26 Şubat'taki ilk etkinliğine dijital pazarlamada çalışan kadınları bekliyor.

Kadın erkek eşitsizliğinin yok olması ve toplumsal cinsiyet kavramlarının oturması için tüm sektörlerde kadına verilen önem artıyor. Aslında kadınlar 1950’lerden beridir tarlalardan makine tarlalarına yolculuk yapmaya başlamıştı. Savaş sonrasında azalan nüfusla birlikte kadınlar sanayide aktif rol olmaya devam etti. Fakat bu düzenin dünya tarafından kabul görmesi günümüze denk geliyor, yani neredeyse 2020. Yine de olsun 2050’de olabilirdi bu. Gerçek anlamda bilinçlenmemiz geç oluyor. Tabii toplumsal bilinçlerin oturmasında kadınların içinde bulunduğu sektörlerde gücünü artırması ve yüksek mevkilere gelmesi de bir katkı. Kadın güçlendikçe geçmişi unutmuyor ve diğer kadınlara, hatta diğer tüm ihtiyaç sahiplerine el uzatıyor. Aslında gücün ve eşitliğin bir cinsiyeti yoktur. Fakat yine de dünyada kadınlar bir araya geliyor, gelsinler de, konuşuyor ve dünya nasıl daha eşit olur onu tartışıyor.

Kristal Elma 2017’de bu konular birçok oturumda konuşulmuştu. Hatta festivalin ikinci gününde Nevşin Mengü moderatörlüğünde sektördeki 5 güçlü kadın “sektörde kadın olma”yı konuşmuştu. Cannes Lions, yaratıcı sektörüdeki cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için yürüttüğü See It Be It programı için 2018 başvurularını almaya başladı. Şimdi bahsedeceğimiz Women.Digital da Türkiye’de yeni kurulan bir iletişim ağı ve onların da amacı dijital pazarlama sektörünün kadınlarını bir araya getirmek.

Tüm Kadınlar Birleşin!

Women.Digital, SEM & SEO Ajansı Kubix Digital’in kurucuları ve eski Google çalışanları Pınar Ünsal ile Halide Ebcinoğlu tarafından hayata geçirildi. Girişim, dijital pazarlama sektöründe çalışan kadınları bir araya getirmeyi ve global çapta büyümeye açık bir platform haline gelmeyi amaçlıyor. Bu amaçla da Women.Digital Kick-Off Meetup isimli etkinlikleri düzenlemeye başlıyorlar. 

Women.Digital’in her ay gerçekleştireceği buluşmalarda interaktf oturumlar, mentorluk ve atölye çalışmaları, dijital pazarlamanın güncel trendlerine yönelik eğitimler gerçekleştirilecek. Bu girişimde Türkiye’den ve diğer ülkelerden başarılı kadın dijital pazarlamacıların konuşmacı ve üye olarak yer alacak. Women.Digital kadınları kariyerlerinde güçlendirmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, yeni iş fırsatları yaratmak ve sektörü geliştirmeye yönelik çalışmalara ev sahipliği yapacak.

Women.Digital’in ilk buluşması 26 Şubat 2018’de saat 19.00’da Joint Idea Kanyon’da gerçekleştirilecek. Buluşmada dijital pazarlama ekosisteminden olan kadınları bir araya getirecek seminerde sektörün sorunları tartışmaya açılacak ve çözüm üretilecek. “Let’s connect the dots!” mottosuyla yola çıkan Women.Digital’in tüm çalışmaları ağa dahil olan katılımcılarla fikir alışverişi içerisinde olmayı hedefliyor. Bu etkinliğin kontenjanları doldu fakat gelecek etkinlikleri Women.Digital sitesinden ve Facebook’undan takipleyebilirsiniz. 

Görsel: Women.Digital