Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Marcos’un Söylediğine Göre Skittles Reklamı Çok İyiymiş

Marcos’un Söylediğine Göre Skittles Reklamı Çok İyiymiş

Bu seneki Super Bowl için yaptığı reklamı kuşakta yayınlamak yerine sadece liseli Marcos'a seyrettireceğini söyleyen Skittles; dediğini yaptı.

Skittles, bu seneki Super Bowl ile çok güzel eğlendi. Önce bu seneki Super Bowl reklamını, rasgele seçilen lise öğrencisi Marcos Menendez’den başkasının seyredemeyeceğini duyurdu. Sonra bir kişi dışında hiç kimsenin seyredemeyeceği bu reklam için 4 tane garip teaser yayınladı. Maç sırasında ise söylediğini yaptı ve reklamını sadece Marcos’a gösterdi.

Maç yayını sürerken başlayan 18 dakikalık Facebook Live yayınında Marcos Menendez ile buluşan ve onu özel bir izleme odasına davet eden Skittles; reklamı değil ama Marcos’un reklamı izleyişini Facebook’tan paylaştı. Facebook izleyicileri de TV seyreden bir çocuğu izleme fırsatı buldu.

Hangi Teaser Marcos’un Reklamı?

Bu kadar değil tabii… Reklamı izledikten sonra Marcos’la konuşuldu ve Marcos seyrettiği şeye ilişkin ipuçları verdi. Hatta daha önce gördüğümüz teaserlardan hangisinin esas reklam olduğunu açıkladı. Eğer gözlerinden ve ağzından lazer fışkırtan David Schwimmer’lı reklamı tahmin ettiyseniz, haklısınız! Ana reklam gerekten de oymuş.

Marcos’un Reklam Hakkında Anlattıkları

Menendez’in söylediğine göre DDB tarafından yaratılan reklamda David Schwimmer, etrafta dolaşarak insanlara ağzından çıkan lazerle ateş ediyor ve onları Skittles’a dönüştürüyormuş. Hatta filmde Menendez için özel planlar varmış. Menendez’in kendi evinde çekilen planlar olduğu gibi çocuğun gerçek annesi de filmde rol almış (Schwimmer tarafından lazerlenerek Skittles’a dönüşmüş). Bu da filmin Marcos’a özel olması halini iyice pekiştirmiş tabii.

Uzun lafın kısası, Facebook yayınındaki röportajda görülebileceği üzere Marcos filmi çok beğenmiş, hatta gördüğü en iyi reklamlardan biri olduğunu bile belirtiyor. Filmi telefonuyla çekmesini ve satmasını önerenlere ise filmin kendisine özel kalması fikrinden hoşlandığını söylüyor. Kendisinin seçilmiş olmasını ise Skittles reklamında oynayabilecek kadar tuhaf görünüşlü olmasına bağlıyor.

Canlı yayının yanı sıra; markanın olayı başından itibaren anlattığı ve sonunda bağladığı videoda film aracılığıyla da konuyu takip etmek mümkün. Videoda hiç görmediğimiz kareler çekim hakkında bilgiler ve Marcos’un söyledikleri yer alıyor. Canlı yayının izlenme oranı öyle yüz binler değil ama basında ve sosyal medyada çektiği ilgi ile oldukça yüksek bir erişime ulaştığını tahmin edebiliriz. Super Bowl reklam kuşağına girmenin milyon dolarlar olduğu bir ortamda, markanın çok daha düşük bir reklam bütçesiyle kendinen söz ettirmeyi başardığı düşünülebilir.

Görsel: YouTube