Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Intel’den Kış Olimpiyatlarında Sanal Gerçeklikte Canlı Yayın

Intel’den Kış Olimpiyatlarında Sanal Gerçeklikte Canlı Yayın

CES 2018 açılışında yaptığı drone gösterisiyle ilgi çeken Intel, kış olimpiyatlarında sanal gerçeklik üzerinden canlı yayına hazırlanıyor.

Intel, CES 2018 açılışında 100 drone’la gerçekleştirdiği ışık gösterisi ve ana fuar alanında yer alan ilgi çekici standıyla fuarda adından oldukça söz ettirdi. Birçok ürünün sergilendiği Intel standında, şu ana kadar yapılmış dünyanın en ince bilgisayarı olan Acer Swift 7’yi, ışık gösterisinin yıldızları olan Shooting Star drone’larını ve gelecek ay kış olimpiyatlarında sanal gerçeklik üzerinden yapılacak yayın örneklerini görme fırsatım oldu.

Acer GIF - Find & Share on GIPHY

Ultrabook Ailesine Güncelleme: Yenilenen Swift 7

Acer’ın Swift 7 modelinde yaptığı iyileştirmelerle CES 2018’te duyurduğu laptop, sadece 8,98 mm kalınlığıyla dikkat çekiyor. Elinize aldığınızda acaba kırılacak mı korkusu yaşatacak kadar ince olan dizüstü bilgisayar, Core i7 işlemci ve 8 GB ram ile tatmin edici bir performans sunuyor. 256 GB SSD hard disk taşıyan Swift 7’de 13,3 inch ekran yerine yine 1080p çözünürlük sağlayan 14 inch ekran tercih edilmiş. Bunlara ek olarak, güncellenen Swift 7 genelde laptoplarda görmeye alışık olmadığımız 4G LTE bağlantı imkanı sunuyor.

Intel standında tanıtılan Acer Swift 7’nin Mart ayı içerisinde 1699 dolar satış fiyatıyla raflarda olması bekleniyor.

Intel’den Kış Olimpiyatlarına VR Hazırlığı

Intel, gelecek ay Güney Kore’de gerçekleşecek 2018 Kış Olimpiyatları’nda sanal gerçeklik kullanarak izleyicilere farklı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Verilen bilgilere göre olimpiyatlarda yer alacak 30 farklı etkinlik VR gözlükleriniz ile canlı veya banttan takip edilebilecek. Yayın sırasında farklı kameraları seçip gerçek zamanlı istatistikleri takip ederken, evinizde oturduğunuz yerden etkinlik alanındaki doğal sesleri dinleyecek ve oyunları 360 derece izleyebileceksiniz.

Intel, elinize aldığınızda uçacakmış hissi verecek kadar hafif olan Shooting Star drone’ları ile rekorlar kitabına giren daha nice gösterilere imza atacaktır. Hafifliğinin yanında oldukça sağlam ve dayanıklı görünen Shooting Star drone’larını, sanal gerçeklik gözlüklerimiz ile 2018 kış olimpiyatlarında da göreceğiz.

Eğer bir sanal gerçeklik gözlüğünüz yoksa üzülmeyin çünkü yayınlanacak etkinlikleri NBC Sports VR uygulamasından da interaktif olarak 360 derece takip edebilirsiniz.

Görsel: Bigumigu, Intel, YouTube