Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Görünmez Duvarlarını Yık!

Görünmez Duvarlarını Yık!

Nurbanu Asena'nın yönetmenliğini üstlendiği animasyon kısası Görünmez Duvarlarım bizi kimlik, dil, cinsel yönelim, hayat görüşü gibi faktörlerin özgüveni etkilediği hikayelere götürüyor.

Özgüven önemli bir konu. Çocukluktan beri kişinin aile içi ilişkileri ve arkadaş çevresindeki sosyal konumuyla ilgili üzerimize giymeye başladığımız kıyafetimiz. Çok özgüveniniz olursa üzerinize bol gelebilir, az özgüven de tam oturmayabilir. Kararını bulmaksa kişinin kendini ne derece keşfe ve tanımaya açık olduğuyla alakalı. Nurbanu Asena‘nın yönetmenliğini yaptığı 2016 yapımı -Vimeo galasını Ocak 2018’de yapan- “Görünmez Duvarlarım” kısası da bunun üzerine. Dört farklı karakter güven ve güvensizlikle ilgili hikayelerini paylaşıyor, Canlandıranlar Yetenek Kampı ve ATÖLYE’nin desteğiyle animasyon ekibi de bu hikayeleri bize çiziyor.

Görünmez Duvarlarım animasyon kısası dört karakterin ağzından anlatıyor bize hikayeleri. Her bir karakterin çizgisi de hikayesine özel. İlhan, Aylin, Batuhan ve Ayşe’nin hikayeleri bize kimlik, dil, cinsel yönelim, hayat görüşü gibi insanların arasında görünmez duvarlar oluşturan faktörleri anlatıyor.

Her Hareketimizin Temelinde Birileri Ya da Bir Şeyler Var

Kısa filmde bir zamanlar topluma olan güvenini kaybeden İlhan, insanları analiz etme alışkanlığının kökenlerini açıklıyor. Aylin ise İngilizce konuşurken neden sıkışmış gibi hissettiğini anlatıyor. Batuhan, gerçek benliğini göstermeyi öğrenmekten bahsediyor ve Ayşe de diğerlerine kıyasla düşüncelerini paylaşmanın zorluklarını belirtiyor. Onların ilgi çekici ve samimi hikayelerini izlerken, güvensizliğin onların hayatına nasıl ve ne zaman girdiğini görmekse kendi güvensizliklerimizi düşünmeye itiyor.

Nurbanu Asena’nın yönetmenliğini yaptığı animasyon kısasına sadece Canlandıranlar Yetenek Kampı ve ATÖLYE’nin desteği yok. Yönetmen bu animasyon kısasında Dilara PolatMatias Berneman ve Çağıl Harmandar’la ortak çalıştı.

Film bu iki sene içerisinde 6. İnsan Hakları Film Festivali’nden Juri Özel Mansiyon Ödülü ve 13. Akbank Kısa Film Festivali’nden 3.lük Ödülü aldı. Antalya Sinema Derneği’nin düzenlediği “En iyi yerli 10 Animasyon Film” seçkisine seçildi ve yerli yabancı 25’ten fazla festival gezdi.

Görünmez Duvarlarım, güzel bir keşif ve iç yolculuk dersleri içeren bir animasyon. İzlendiğinde hepimizin bazı bazı yaşadığı ikilemleri, sıkışmışlıkları bu animasyonda görmek mümkün.

Görsel: Vimeo