Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Gerçeklikte Isle of Dogs’un Kamera Arkası Deneyimi

Sanal Gerçeklikte Isle of Dogs’un Kamera Arkası Deneyimi

Wes Anderson'ın son filmi Isle of Dogs için hazırlanan sanal gerçeklik deneyimi CES 2018'de duyurdu.

Günümüzün dikkat çeken yönetmenlerinden Wes Anderson, filmlerinde kullandığı renk paleti ve simetrik kadraj gibi ögeleriyle kendi imzasını yaratan bir isim. Aralık 2015’ten beri üzerinde çalıştığı son filmi Isle of Dogs da merakla bekleniyor. Stop-motion olması, zengin kadrosu hem de bir çocuğun köpeğini arama hikayesi olması nedeniyle heyecan yaratıyor.

Filmin seslendirme kadrosunda Bryan Cranston, Scarlett Johansson, Edward Norton, Tilda Swinton, Bill Murray,  Jeff Goldblum gibi büyük isimler yer alıyor. Hatta filmin afişi yayınlandığında da bu sebeple çok konuşulmuştu. 23 Mart’ta ABD’de, 29 Temmuz’da Türkiye’de vizyona girecek olan film öncesinde ekip CES 2018’de minik bir sürpriz yaptı.

Kamera arkasının ilk görüntüleri CES 2018’de

Wes Anderson, sanal gerçeklik stüdyosu Felix & Paul, 20th Century Fox’un sürükleyici medya bölümü FoxNext ve Google Spotlight Stories iş birliğiyle filmin yapım aşamasını sanal gerçekliğe taşındı. Stop-motion sanatının detayları ve animatörlerin nasıl çalıştığı gibi detaylara odaklanan proje her bir kare için harcanan emeği daha yakından deneyimlemizi hedefliyor.

Isle Of Dogs Behind the Scenes (in virtual reality) başlıklı deneyim çevreyi gözlemlerken bir yandan da filmin kahramanı olan köpeklerin adeta gözünün içine bakmanıza olanak tanıyor. CES’te sunulan kısa bir parçasında Jeff Goldblum’un seslendirdiği “Duke,” Scarlett Johansson’ın seslendirdiği “Nutmeg” ve Bryan Cranston’ın hayat verdiği “Chief” karakterleri bulunuyordu. Önümüzdeki ay Google’ın Pixel telefonlarında yayınlanması beklenen deneyimde Bill Murray, Tilda Swinton ve Edward Norton’ın hem kendileri hem de seslendirdikleri karakterler yer alacak.

Bu deneyimin hazırlanması için Felix & Paul, 4 ay boyunca sette kalmış ve çekim yapmış. Bir yandan filmin çekimleri devam ederken bir yandan da sanal gerçeklik için çalışmalar yürütülmüş. Böyle filmin yapım süreci farklı bir mecrada belgelenmiş. Kurucu ortaklardan Paul Raphaël Variety’ye verdiği röportajda da, Anderson’ın tüm çekimler boyunca her bir karede aktif rol aldığına tanık olduğunu ve bu tutumdan büyülendiğini dile getiriyor.

Görsel: FoxNext, Facebook.com/isleofdogs