Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar için Akıllı Diş Fırçası: Magik

Çocuklar için Akıllı Diş Fırçası: Magik

Artırılmış gerçeklikle çocuklar için diş fırçalamayı eğlenceli hale getiren Magik, CES 2018'te inovasyon ödüllerine aday ürünler arasındaydı.

Fransa merkezli sağlık teknolojileri üreticisi Kolibree tarafından geliştirilen diş fırçası Magik, mobil uygulama ile oyunlaştırdığı mikropları yenerek çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl yetişkinler için geliştirdiği akıllı diş fırçası Ara ile yine aynı fuarda yer alan firmanın yeni ürünü Magik’i görme fırsatım oldu.

Magik GIF - Find & Share on GIPHY

Artırılmış gerçeklikle diş fırçalama

Çocukların diş hekimleri tarafından tavsiye edilen şekilde diş fırçalama alışkanlığı edinmesi birçok ebeveyn için sancılı bir süreç. Bu çabayı eğlenceli hale getirmek ve kolaylaştırmak için Kickstarter’da başarıyla fonlanan Benjamin Brush gibi ürünleri görmüştük. Kolibree ise özel tasarıma sahip diş fırçası ve geliştirdiği artırılmış gerçeklik oyunu ile bu alanda yapılan çalışmaları bir sonraki seviyeye taşımış diyebiliriz.

CES 2018’te sergilenen ürünün gayet eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Telefonun ön kamerası ile diş fırçası hareketlerini takip eden mobil uygulama oldukça kullanışlı ve hızlı çalışıyor. Ancak telefonu tutarken ön kamerasına bakarak diş fırçalamak ne kadar süre kullanışlı olur bilemiyorum. Ya da ayna önünde telefonu suya düşürmek gibi olası tehlikelere karşı dikkatli olmak gerekebilir. Ayrıca oyunu çok sevip sürekli diş fırçalamak isteyen çocukları durdurmak için gün içerisinde sadece üç defa oynanabilen oyun, ebeveynlere kullanım bilgilerini raporlayarak çocuklarının diş fırçalama alışkanlıklarını takip etme fırsatı sağlıyor.

Bu yıl içerisinde satışa çıkması planlanan diş fırçasının fiyatı henüz duyurulmamış ancak fuarda yer alan firma temsilcisi 30 dolar civarında olacağını belirtti.

Görsel: Bigumigu, Youtube, Kolibree