Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Honda’dan Şirin mi Şirin Robot Konseptleri: 3E Serisi

Honda’dan Şirin mi Şirin Robot Konseptleri: 3E Serisi

Honda, CES 2018'de, şirketin 3E (Empathy, Empower, Experience) kuralları çerçevesinde ürettiği dört şirin ötesi robotu teknoloji severlerle tanıştırdı.

CES 2018’de teknolojiyle ilgili birçok konuda yeniliğin haberini aldık. Sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Go olsun, çamaşır katlamayı kolaylaştıran Laundroid olsun, su tesisatı gerektirmeyen bulaşık makinesi Tetra olsun; birçok ürün ya da gelişme CES’te bizlerle oldu. Şimdi de sizlere CES 2018’in en şirin ekibinden bahsedeceğim: Honda’nın 3E konseptli robotları!

Honda, şirketin 3E (Empower, Experience, Empathy) programının bir parçası olan hareket kabiliyetli ve bizimle arkadaşlık etmeyi amaçlayan yeni dört robotunu bizlerle tanıştırdı. Şimdilik bu robotlar konsept aşamasında olarak değerlendiriliyor fakat Honda, şirketin açık yenililik dediği kapsamda, o yaklaşımının bir parçası olarak aynı fikirde iş ortaklarıyla çeşitli platformlarda bu robotları geliştirmeyi planlıyor.

Wall-E’nin Sınıf Arkadaşı Gibi Duran İnsan Dostu Robotlar

3E-D18, uzaktan uygulamalar için tasarlanmış özerk arazi aracı olan bir robot. 3E-D18 arama-kurtarmadan tarıma kadar uzaktan yardımcı olabileceği birçok konu başlığıyla ilgileniyor. Honda’nın mevcut ATV’lerinde kullandığı şasileri burada da kullanıyor. Böylece D18’in dört tekerlekten çekişli ve neredeyse yok edilemeyen havasız lastikler içeriyor ve neredeyse tüm engelleri üst üste aşabiliyor.

3E-C18 ise D18’den daha az maceraperest olsa da, yine de inatçı bir robot. Kapalı ve açık alanda kullanılmak üzere tasarlanan C18, kargo taşımasının yanı sıra çevredeki insanların davranışlarını gözlemliyor ve özerk olarak çalışmayı öğreniyor.

3E-C18’e benzer şekilde, 3E-B18 de içeride veya dışarıda çalışabiliyor. Ancak B18 insanlar gibi daha hassas öğeleri taşımak için yapıldı. B18, modern şehir kaldırımlarının sıkı yaya sınırları içinde çalışacak şekilde özel olarak tasarlandı. Ayrıca eşya taşıma konusunda iyi bir arkadaş, eğer çok torbalı bir alışverişten geldiyseniz B18 size zevkle yardımcı olacaktır.

3E-A18, eşyalarınızı zihinsel ve duygusal rahatlığınızı destekleyecek kadar taşımak için tasarlanmadı. A18, doğuştan bir yardımcı. Honda A18’i alışveriş merkezleri ve havaalanında hizmet verecek şekilde konumluyor. 3E-A18’in alışveriş yapanlara ve yolculara yön verme konusunda yardımcı olmasını hedefliyor. A18’in etkileşime girdiği insanların ihtiyaçlarını anlaması ve buna göre tepki vermesi öngörülüyor.

Ayrıca Honda, CES 2018’de sadece Wall-E gibi olan dört tane şirin mi şirin robotla gözlerimizi boyamadı. Buna ek olarak taşınabilir, şarj edilebilir bir batarya olan Mobile Power Pack (Mobil Güç Paketi)’ni de tanıttı. Bu güç paketlerinden elektrikli bir bisiklette, D18 gibi minik robotlarında veya gelecekte olması planlanan yeşil enerjiyle çalışan evlerde yararlanabileceğiz.

Kısaca Honda, CES 2018’de bizlere ürettikleri ve hayal ettikleri teknolojinin ne kadar da insan dostu olduğunu hatırlattı.

Görsel: Youtube