Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Film, Moda ve Müzik Kenzo İçin Bir Araya Geldi

Film, Moda ve Müzik Kenzo İçin Bir Araya Geldi

Müzisyen Karen O tarafından bestelenen "Yo! My Saint!" şarkısına yönetmen Ana Lily Amirpour tarafından çekilen müzik videosunda, Kenzo'nun İlkbahar/Yaz 2018 kreasyonları yer alıyor.

Kenzo bir süredir reklamda alışık olmadığımız uzunlukta, kısa film formatında diyebileceğimiz reklam çalışmalarıyla gündemde. Sanatsal yanı ağır basan bu reklamların en bilinenlerinden biri de ünlü yönetmen Spike Jonze tarafından yönetilen ve oyuncu Margeret Qualley’i çılgınca dans ederken gösteren Kenzo World filmiydi. Kenzo şimdi de İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunu tanıtmak için müzik, moda ve filmi bir araya getiren iddialı bir proje hazırladı.

Kenzo’nun projesi aslında bu üç önemli alanı buluşturan bir müzik videosu ya da bir kısa film. Yeah Yeah Yeahs solisti Karen O tarafından bestelenen ve Karen O ile Michael Kiwanuka tarafından seslendirilen orijinal şarkı “Yo! My Saint!” ekseninde ilerleyen film, yönetmen Ana Lily Amirpour tarafından çekilmiş. 9 dakikalık filmde, Jessica Henwick, Alex Zhang Hungtai ve Kiko Mizuhara gibi Asyalı oyuncular rol alıyor. (Fotoğrafçının asistanı olarak kısa bir rolde Karen O’yu görebilirsiniz.)

Film, bir fotoğrafçının bir mankenle yaptığı bir moda çekimi ile başlıyor. Fotoğrafını çektiği manken yerine aşık olduğu başka bir mankeni görmeye başlayan fotoğrafçı, bu sanrılar ve hatıraların da etkisiyle kendini bir duygu yoğunluğuna kaptırıyor. Adamın içinde bulunduğu ruh hali de o sırada başlayan ve adamın da eşlik ettiği şarkıyla anlatılıyor. Bu noktada manken de yine şarkı aracılığıyla fotoğrafçıya yanıt veriyor ve ikili duygusal ve yoğun bir hayali düet içerisine giriyorlar.

Bir karaoke salonunda “Sen benim azizemsin, heyecanımsın.” diyen fotoğrafçıya “Hayatımı yaşamam için beni özgür bırak.” diyor kadın. Buruk ve yoğun, tek taraflı bir tutku, neredeyse bir saplantı gördüğümüz. Bu nedenle Karen O, şarkında romansı ve isteği yansıtmak istemiş. Bu nedenle şarkı yükseliyor, yükseliyor ve sonunda Karen O vokalleri ile yumuşak bir ninniye dönüşerek sonlanıyor. Bu da şarkının da filmin de melodramatik etkisini artırıyor.

Kenzo’nun İlham Perilerinin Yansımaları

Film, Kenzo yaratıcı yönetmenleri Humberto Leon ve Carol Lim’in iki ilham perisinden esinlenmiş. Japon oyuncu ve manken Sayoko Yamaguchi ile müzisyen Ryuichi Sakamoto. Biri tarihi biri çağdaş iki ilham perisi olarak kabul edilebilecek bu isimlerin filmdeki yansıması da bir fotoğrafçının etkileyici bir mankene duyduğu tutku ile ve müziğin filmdeki yeri ile hissedilebilir. Müzisyen Karen O da bu isimlerin hayal gücünün Asya melodramlarına kayan yanını beslediğini söylüyor. Bu nedenle Kore soap operalarındaki hissi müziğine geçirmeye çalıştığını belirtiyor.

Şarkı; Spotify, Pandora, Apple Music, Tidal, Pandora ve Google Play Music gibi 50 müzik akış servisinde yayına girdi. Ayrıca Kenzo sınırlı üretim bir plağı da 22 Ocak’ta Kenzo mağazalarında ve internet üzerinden satışa sunacak.

kenzo_yo my saint_bigumigu21

Müziğin filmdeki etkisi büyük. Daha doğrusu film mi müziğe göre ilerliyor, müzik mi filme göre tam belli değil. İkisi de eş ağırlıkta gibi.  Şarkı çok güzel, ayrı konu ama şarkının sözleri ve melodisi görüntülerşe bir araya geldiğinde güçlü ve duygusal bir etki yapıyor. Bir şekilde adamın tutkusuna tanık oluyor, inanıyorsunuz, bundan etkileniyorsunuz.

Karen O’nun müziği, İranlı bir vampir filmi yöneten Ana Lily Amirpour’un görsel vizyonu ve Kenzo’nun renkli ve cesur yeni koleksiyonu. Ortaya çıkan sonuç ise oldukça şiirsel.

kenzo_yo my saint_bigumigu kenzo_yo my saint_bigumigu kenzo_yo my saint_bigumigu kenzo_yo my saint_bigumigu kenzo_yo my saint_bigumigu kenzo_yo my saint_bigumigu

kenzo_yo my saint_bigumigu kenzo_yo my saint_bigumigu

kenzo_yo my saint_bigumigu kenzo_yo my saint_bigumigu

kenzo_yo my saint_bigumigu

Künye:

Reklamveren: Kenzo
Yaratıcı Yönetmen: Carol Lim, Humberto Leon
Yönetmen: Ana Lily Amirpour
Hikaye: Karen O, Ana Lily Amirpour
Oyuncular: Alex Zhang Hungtai, Jessica Henwick, Kiko Mizuhara
Kampanya Fotoğrafları: Mayan Toledano
Müzik Yapım:  Daniele Luppi
Yapımcı:  Karen O, Brian Phillips, João Moraes
Yapım:  Ways & Means
Yönetici Yapımcı:  Jett Steiger, Lana Kim
Görüntü Yönetmeni:  Matthew Chuang
Yapım Tasarımcısı: JC Molina
Kostüm Tasarımcısı: Shirley Kurata
Makyaj: Rena Takeda
Saç: Shingo Shibata
Güzellik Ortağı: Shiseido
Kurgu: Jamie Foord
Uygulayıcı Yapımcı: Laure Salgon

Görsel: Kenzo