Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Tarık Tolunay

Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Tarık Tolunay

Bigumigu ve ATÖLYE'nin işbirliği ile başlayan etkinlik serisinde teknoloji ve sanatın kesiştiği noktalarda dolaşan günümüzün parlak sanatçılarını yakından tanıyacağız.

2005’te kurulduğundan beri, Bigumigu’da her gün yaratıcı dünyadaki yeni ve farklı fikirleri paylaşma isteğiyle güne başlıyoruz. Reklam, tasarım ve teknoloji konularında okurlarımıza ilham verecek, zihninlerinde yeni fikirleri filizlendirecek farklı alanlardaki çalışmaları dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’den araştırıp yayınlıyoruz. Kendi alanında ufuk açıcı çalışmalar yapan, sanatı ve teknolojiyi farklı bir gözle bir araya getiren ya da sadece geleneksel yöntemlerle çizgi dışı işler ortaya koyan yaratıcıları keşfediyoruz. Bu yetenekleri okurlarımızla tanıştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

2018 Ocak ayından başlayarak paylaşma ve ilham verme misyonumuzu artık fiziksel bir etkinliğe de taşıyoruz. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlayacağız. Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu‘nun moderatörlüğüyle sohbet havasında gerçekleşecek etkinlikte sanatçıların çalışmaları ve düşünce süreçleri üzerine konuşacağız. Sınırlı sayıda davetli katılımıyla rahat ve samimi bir atmosferde gerçekleşecek etkinliklerimizde sanatçı konuğumuz, işlerinin arka planındaki hikayeyi paylaşacak ve katılımcılar da sanatçıyı yakından tanıma ve hatta kendisiyle sohbet etme fırsatı yakalayacaklar.

Yeni Yaratıcılar, 18 Ocak’ta ATÖLYE’de başlıyor

Yeni Yaratıcılar, 18 Ocak Perşembe günü disiplinlerötesi inovasyon platformu ATÖLYE‘de gerçekleşecek. ATÖLYE, hem stratejik tasarım stüdyosu kimliğiyle, hem de farklı yaratıcı disiplinlerden oluşan dinamik ve üretken topluluğuyla tasarım kültürümüzün şimdiden en benzersiz aktörlerinden birisi haline geldi. Sanat, bilim ve teknolojinin kesişiminde süzülecek olan Yeni Yaratıcılar da bu anlamda ATÖLYE’yle başarılı bir işbirliği içinde olacak.

Yeni Yaratıcılar’ın ilk etkinliğinin konuğu son günlerde Fractal İstanbul projesiyle kendinden söz ettiren Tarık Tolunay olacak. 5 yıllık aktif bir çalışmanın çıktısı olan Fractal İstanbul, muazzam detayları ve dev ölçeğiyle dikkat çekiyor. İstanbul’u sokak sokak detaylandıran ve tamamı 3B olduğu için farklı açılardan incelenebilen bu etkileşimli kent haritası projesini birlikte daha derinlemesine inceleyeceğiz.

Yeni Yaratıcılar sanatçının sunum yaptığı değil, sanatçıyla sohbet ettiğimiz bir etkinlik olacağı için davetlilerimizin de konuk sanatçımızla iletişime geçme ve sohbetimize katılma imkanı olacak. Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’ın 2018’deki ilk etkinliği için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulabilirsiniz.

Görsel: Bigumigu, Fractal İstanbul