Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daba Daba Dibi Dibiye Karşı

Daba Daba Dibi Dibiye Karşı

McDonald's Türkiye yeni ürünü Daba Daba Burger'i absürt bir ses oyunu üzerinden lise ortamında geçen eğlenceli filmlerle tanıtıyor.

McDonald’s Türkiye, iki kat tavuk köftesi, peynir, domates, marul ve mayonezden oluşan yeni ürünü “Daba Daba Burger“i tanıtmak için ses oyunu üzerine giden absürt mizah sularında bir kampanya ile yayında. TBWA\İstanbul tarafından hazırlanan kampanya; kibar ve nazik dibi dibicilerle hayatı daha büyük yaşayan daba dabacıları karşı karşıya getiriyor.

Hayatı Daba Daba Yaşayanların Burgeri

“Dibi dibi ödeyip daba daba doymak isteyenlere, yeni Daba Daba Burger iki kat tavuk eti ve bol malzemesiyle McDonald’s’ta!” mesajı çevresinde şekillenen kampanyada, “Pinpon,” “Uzun Eşek” ve “Piknik” isimli 3 film yer alıyor. Lise ortamında geçen filmler; uslu öğrenciler olarak tanımlanabilecek öğrencileri dibi dibilerken gösterip ardından daha gürültücü ve coşkulu daba dabacılara geçiyor. Buradan da “Dibi dibi değil, daba daba yaşayanlara” seslenen Daba Daba Burger tanıtılıyor.

Klasik lise anlarını ele alan filmlerde; uzun eşek oynayan öğrencileri, okul gezisinde söylenen şarkıları ve pinpon masası çevresindeki tezahüratları görüyoruz. “Dibi dibi” diye yapılan tezahüratlar daha kibar ve naifken; daba dabacılarınki daha gümbür gümbür, maç tezahüratı kıvamında. Örneğin, piknikte dibi dibiciler “Baltalar elimizde” melodisiyle tatlı tatlı şarkı söylenirken daba dabalayanlar, ellerinde davullarla “Pınar başı burma burma” melodisine giriyor.

Daha çok yemek, daha çok doymak isteyenlerin esprili bir şekilde ele alındığı kampanya kapsamında televizyon ve internette yayına giren filmlerin yanı sıra benzer söylemlerin kullanıldığı açık hava çalışmaları ve sosyal medya iletileri de yer alıyor.

Künye:
Reklamveren: McDonald’s
Reklamveren Yetkilisi: Elif Göktaş
Reklam Ajansı: TBWA\Istanbul
Yetkili YaratıcıYönetmen: İlkay Gürpınar
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Volkan Karakaşoğlu
Yaratıcı Ekip: Orkun Önal, Ayşem Erk, Serdar Güngör, Ülkünur Arslan, Buğra Koçyiğit, Ergin Doğanay
Müşteri Ekibi: Ender Orfanlı, Tuğçe Asrak, Melike Orhon, Kerem Sertbel
Yetkili Strateji Yönetmeni: Toygun Yılmazer
Genel Müdür Yardımcısı, Stratejik Planlama: Tuğyan Çelik
Stratejik Planlama Ekibi: Can Çalışkan, Elif Kansız
Prodüksiyon Ekibi: Evrim Saraçoğlu, Nevra Aydın, Ece Öncü
Yapım Evi: Böcek / Engin Erden
Post Prodüksiyon: ABT
Müzik: Ses Sanayii
Medya Ajansı: OMD

Görsel: Vimeo