Hollanda’nın Arnhem kentinde çalışmalarını sürdüren tasarımcı Richard Vijgen, Dutch Design Week‘te akıllı cihazların yaydığı sinyalleri görselleştiren Wi-Fi Tapestry isimli bir proje geliştirdi. Termokromik iplikle dokunan duvar kilimi maviden ve beyaza dönüyor.
Sinyaller akıma dönüşüyor
Dutch Design Week’teki Work In Progress sergisinin bir parçası olarak yer alan çalışma bilgisayar, telefon ve tablet gibi cihazların çevrelerine yaydığı ve gözle görülemeyen sinyalleri bir alıcı vasıtasıyla topluyor. Alıcıda toplanan sinyaller elektrik sinyallerine dönüşerek kablolarla kilime iletiliyor. Bu akım da kilim üzerindeki sıcaklığı artırdığı noktalarda renk de gece mavisinden gümüş tonunda bir beyaza dönüyor. Sıcaklık normalde döndüğünde de tekrar gece mavisi oluyor.
Wi-Fi Tapestry, hem kendi yüzölçümü hem de içinde bulunduğu alanın değişmesiyle çok farklı tepkiler ortaya çıkarabilecek dinamik bir duvar yerleştirmesi. Akıllı cihazların veri alışverişine bağımlı olan yapısı da sürekli olarak değişmesini sağlıyor. Vijgen, bu projesini insan gözüyle görmediğimiz ancak çevremizde varolan gerçekliği sergilemek için kullanıyor. Gelecek dönemde de projesini farklı mekanlarda ve ölçeklerde gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Görsel: Wi-Fi Tapestry