Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Düşmek Çocuk Olmanın Şanındandır

Düşmek Çocuk Olmanın Şanındandır

Norveçli süt üreticisi Tine Milk için çekilen reklam filmi, paldır küldür yere düşen çocukları göstererek sütün faydalarına değiniyor.

“Aman, yavrum düşeceksin!” ya da “Koşma çocuğum, düşersin!” gibi annelerin sıklıkla kullandığı kalıplar var. Çocuğumuzun düşmesi, canını acıtması korkulu rüyamız. Oysa aslında düşmek de bir öğrenme sürecidir çocuk için, usturuplu düşmeyi de ne yaparsa düşeceğini de düşünce kalkmayı da böyle böyle öğrenir. Ve evet, zaman zaman düşmek bir çocuk için kaçınılmazdır. Norveç’in en büyük süt kooperatifi Tine Milk de bu gerçeği alıp eğlenceli bir reklam filmine çevirmiş.

Reklam ajansı Try Oslo tarafından yaratılan “It’s A Hard Knock Life” adlı film, kelimenin tam anlamıyla paldır küldür düşen çocukları ekrana getiriyor. Komik ama anne olanlarınımızın da biraz içi gidebilir açıkçası. Çocuklar koşarken, oynarken, zıplarken, yastık savaşı yaparken sert şekilde düşüyorlar, suratlarına top çarpıyor, kafalarını vuruyorlar. Bu da reklamlarda görmeye çok alıştığımız tarzda bir tatlılık içinde sunulmuyor, daha gerçekçi bir bakış var ortada, çocuklar ciddi ciddi, yumuşak reklam düşmelerinden değil tıpkı hayat içerisinde düştükleri gibi düşüyorlar, canlarını acıtıyorlar.

Film boyunca yere kapaklanan çocukların sonunda tekrar ayağa kalktığını ve ne yapıyorlarsa ona devam ettiklerini de görüyoruz. Sütün çocuklar için faydalarına ve içerdiği besin değerine değinen film; “Hareketli bedenler doğru yakıta ihtiyaç duyar.” mesajıyla sonlanıyor.

Film, “Annie” müzikalinden “It’s a Hard Knock Life” şarkısı eşliğinde ilerliyor. Orijinal müzikalde hayatın sert gerçeklerini anlatan şarkı, bu filmde de sert düşmelere güzel bir vurgu yapıyor.

Bu Filmdeki Çocuklar Gerçekten Düşmüyor

Filmdeki çocukları görüp de istem dışı bir şekilde “Ayyy!” diye haykıran yumuşak kalpli okuyucularımıza bir de not: Film çekimleri süresince hiçbir çocuğun canı gerçekten yanmamış. Düşme sekanslarında çocukları koruyacak her şey düşünülmüş. Yastıklar konmuş, dublörler kullanılmış, hatta çocuklar sahneler için uzun hazırlık süreçlerinden geçirilmiş. Yani gördüğünüz görüntüler her ne kadar gerçekçi olsa da gerçek düşmeler değil. Bunu yayınlanan kamera arkası videosunda da görüp derin bir nefes alabilirsiniz!

Künye:
Reklamveren: Tine Milk
Reklam Ajansı: Try Oslo
Yönetmen: Martin Werner

 

Görsel: YouTube