Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fotoğrafları Retro Oyun Grafiklerine Dönüştüren Uygulama

Fotoğrafları Retro Oyun Grafiklerine Dönüştüren Uygulama

Retrospecs, bir kamera uygulaması olarak çekilen her fotoğrafa Commodore 64, Amiga gibi konsolların grafiklerini uyguluyor.

Retro dönem grafik teknolojileri, hem nostalji hem de görsel işleme yetenekleriyle bir jenerasyonun gönlünü feth etmişti. Düşük piksel sayısı, dar renk paletiyle o günleri özleyenler için bir iOS uygulaması yayınlandı. Retrospecs, o dönemin en hakim konsollarından en bilinmediklerine kadar listeliyor ve kameranızla çektiğiniz fotoğraflarda bu efektleri uygulamanızı sağlıyor.

Sinclair ZX Spectrum, Commodore 64, IBM PC, Commodore Amiga, Atari ST, Sega Mega Drive ve ilk nesil 1984 model Apple Macintosh gibi 1970, 80 ve 90 döneminin popüler konsollarının grafik sistemlerini yeni nesil akıllı telefonların son teknoloji kameralarına empoze ediyor. Ortaya ise piksel sanatı eseriyle retro grafiklerin buluştuğu nostalji kokan fotoğraflar çıkıyor.

Şimdilik sadece iOS platformlar için yayınlanan Retrospecs’in geliştiricisi Android sürümünü de yayınlamayı planladığını belirtiyor.

SINCLAIR ZX SPECTRUM

ATARI ST

NINTENDO GAME BOY

ACORN ARCHIMEDES

CAMPUTERS LYNX

COMMODORE C16/+4 (CBMSCII)

Görsel; Retrospecs