Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nostalji Rüzgarı Estiren VHS Kalitesinde Video Kayıt Uygulaması

Nostalji Rüzgarı Estiren VHS Kalitesinde Video Kayıt Uygulaması

Akıllı Telefon kamerasını pürüzsüz, porselen bebek gibi kaliteli görüntülerinin yerine, bir nesil için büyük anlama sahip VHS kalitesinde kullanabiliyorsunuz.

Teknolojinin ve zamanın değişim hızı göz önüne alındığında karşımıza ürkütücü bir tablo çıkıyor. Kimimiz için sevindirici, kimimiz için de ürkütücü boyutlara ulaşıyor bu değişim hızı da. Bu nedenle de insan, en güzel yaşlarında hangi teknolojiyi kullanmışsa ona biraz daha yakın biraz daha sıcakkanlı yaklaşıyor.

VHS görüntü teknolojisi de tam olarak bu dönemin bir eseri. VHS dönemini yaşayan, o kasetleri kullanan kişiler için büyük anılar barındırıyor. Görüntü kalitesinin kusurlu hali ve karakteristik deformasyonları gibi detaylar da kullanıcıların kucak açtığı özelliklerini oluşturuyor.

VHS Camcorder isimli iOS uygulaması da bu şekilde düşünen ve üretmek isteyen, 2000 öncesine ait anılarını unutamayanlar için hazırlanmış. Görüntü kalitesiyle, arayüz tasarımıyla hatta tarih damgasıyla bile o günleri hatırlatan bir uygulama. Üstüne üstlük kayıt sırasındayken görüntüyü netlemek için ekrana dokunmak gibi bir gaflete düşerseniz, kayıt dahil her şey daha kötü oluyor.

VHS Camcorder’ın iOS sürümünü indirmek için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Uygulamayla çekilen bir deneme kaydı hem uygulamanın yapabileceklerini hem de eski günleri özetlemeye yetiyor.

Uygulama içi görüntüler:

Görsel; VHS Camcorder