Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çizgisel Ağlara Dönüştürülen Göz Fotoğrafları

Çizgisel Ağlara Dönüştürülen Göz Fotoğrafları

Sanatçı Instagram'dan topladığı gözbebeği görsellerine çizgisel ağ yorumlaması katıp üç boyutlu derinlik kazandırdı.

Gözler kalbin aynasıdır sözünün evrenselliğini Los Angeles’li sanatçı Jhovany Quiroz gözbebeklerini etkileyici şekilde yeniden yorumladı. Windows adlı çalışmasının çarpıcı kısmı Instagram hesabından yaptığı çağrı üzerine edindiği değişik gözbebeği görsellerini çizgisel ağlara çevirerek üç boyutlu derinlik yaratıp bir nevi göz yanılması yaratması.

Sanatçı çalışmanın son halini elde etmek için işe öncelikle edindiği görselleri kırpmakla başlamış. Daha sonra Mextures adlı uygulamada renkleriyle oynayıp görsellere verdiği derinliğin ilk aşamasını gerçekleştirmiş. Devamında “line filter” ile görsellere gölge ve vurgu ekleyerek üç boyutlu derinliği iyice biçimlendirmiş. Son aşamada da tekrardan Mextures üzerinde derinliği arttıran filtreyi kullanıp renkleri de biraz makaslamış.

Topladığı görsellerin görüntü kalitesinin çeşitli olması sebebiyle hazırlık aşamasının uğraştırıcı geçtiğini belirten Quiroz, aynı tekniği kullanarak dudak ve çıplak vücutlar için de uygulamayı planlıyor. Hatta bu tekniği de fiziksel mecraya aktararak somut yapılar ve heykeller de yapabileceğini vurgulamış.

Sanatçı, izleyicisinin tanık olması ve ne olduğunu anlaması için zorlandığı eserler yaratarak onlara olabildiğince sıradışı deneyimler sunmayı amaçlıyor. Bu tarz deneyimlerin hacca gitmek gibi kutsal sayılan eylemleri geride bırakacağını söyleyecek kadar da iddialı.

Görseller: Jhovany Quiroz