Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Honda’nın Sosyal Medya Kampanyası LinkedIn’de

Honda’nın Sosyal Medya Kampanyası LinkedIn’de

Honda Avustralya, kendi hedef kitlesine ulaşmak için profesyonel hayattan insanların LinkedIn profillerine giriyor.

Honda Avustralya, milyonlarla etkileşime girmek için Facebook ya da Twitter yerine profesyoneller için sosyal ağ LinkedIn’i seçiyor. Leo Burnett Melbourne ve ZenithOptimedia’nın ortak projesi Honda Accord A-Team adında bir internet sitesi. Siteye LinkedIn hesabıyla bağlananlar hediye kazanıyor.
Katılımcılar verilen seçenekler arasından kendisini en iyi tarif eden 5 pozisyondan birini seçiyor, daha sonra LinkedIn bağlantılarındaki insanları diğer boş pozisyonlara yerleştiriyor A-player Honda Team’de olması için. Amaç A takımı pozisyonlarına en çok seçilen kişilerin takımını oluşturmak.
Pozisyonlar; High achiever, Diplomat, Ms./ Mr. Dependable, Original Thinker ve Social Butterfly olarak geçiyor. Bu pozisyonların tümü Honda Accord’un bir özelliğini ön plana çıkarıyor, başarılı olan otomobilin motorunu, orjinal fikirli gelişmiş sürücü asistanı sistemini işaret ediyor örneğin.
Puanlamanın nasıl yapılacağının detayları burada.
Daha fazla profesyonellik, daha fazla kazanma şansı demek. Honda, Avustralya’daki iş hayatı profesyonellerini hedef alarak kendi hedef kitlesi için doğru mecrada LinkedIn’in elverdiği boyutlarda yaratıcı bir işe imza atmış diyebiliriz.