Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
6 Greenpeace Aktivisti Canlı Yayında Avrupa’nın En Yüksek Gökdelenine Tırmanıyor

6 Greenpeace Aktivisti Canlı Yayında Avrupa’nın En Yüksek Gökdelenine Tırmanıyor

Petrol şirketi Shell'in kuzey kutbundaki çalışmalarını protesto eden 6 profesyonel tırmanıcı şu an canlı canlı eylemde.

6 aktivist, aynı zamanda Greenpeace üyesi kadın, Shell’in kuzey kutbundaki çalışmalarını protesto etmek ve kutuplardaki doğal yaşamı korumak için Londra’daki Avrupa’nın en yüksek gökdelenine canlı yayında tırmanıyor, bu anlar kampanyanın mikrositesi üzerinden yayınlanıyor. Kuzey Buz Denizi’nin %80’inin son 30 yılda kaybedildiği gibi farkındalığı artırıcı ve eylemin nedeniyle ilgili yakın tarihten bilgiler veren Twitter hesabı olay yerinden fotoğraf paylaşmaya devam ediyor.




#IceClimb etiketiyle konuşma yaratan kampanya Twitter’da reklam satınalımı da yaptı.

Twitter’ın yeni özelliklerinden App Card sayesinde Greenpeace’e tweet’in içinde anında destek olup bilgilerinizi verebiliyorsunuz.
Twitter’daki konuşmalara bakılınca çoğunluk eylemcilerle gurur duyduğunu söylerken bu eylemi çocukça bulduğunu dile getirenler de var. Oysa 6 eylemci kadının Avrupa’nın en yüksek gökdelenine tırmanmasının ironik anlamı çok basit; seslerini herkese, mümkün olduğunca en yüksekten duyurmak.
Aynı zamanda Shard, Shell’in anamerkez binası olan 3 binasının merkezinde yer alıyor ve de kelime anlamıyla gökdelenin ismi kırık anlamına geliyor, bina da buz kırığı şeklinde inşa edilmiş. Tırmanıcı 6 kadın da bu konuda eğitimli yani bu anlamda bir tehlike bulunmamakta. Grup en tepeye ulaştığında bir sanat eseri asacaklarını duyurdu.

Thom Yorke da desteklemiş:

https://twitter.com/thomyorke/statuses/355251919108845568