Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BURDEN: Günlük Hayatın Kromatik Ufuneti

BURDEN: Günlük Hayatın Kromatik Ufuneti

Sanatçı ikili Oelhan ve Johan Petit imzalı kısa animasyon BURDEN, günlük hayatın sonu yokmuş gibi hissettiren bunalmışlık hissini anlatıyor.

Sanatçı ikili Oelhan ve Johan Petit imzalı kısa animasyon BURDEN, günlük hayatın zamanla birikeren topak topak olan, toparlamaya çalıştıkça dağılan ve sonu yokmuş gibi hissettiren bunalmışlık hissini anlatıyor. Günlük hayatın geçiciliğini o anda fark etsek de etmesek de başımıza gelen olaylar zihnimizde birçok farklı duyguyu tetikleyebiliyor. Oelhan ve Johan Petit ikilisi de bu tip anlarda kendi yaşadıkları endişe ve korkuların ağırlığını ve kendilerini bunlardan azade edişlerinin sonucu olarak BURDEN ortaya çıkmış.

Motion Motion 2024 Ödüllerinde İzleyici Ödülü alan proje kromatik renkleri veya baskın siyah fonuyla başlı başlına gergin bir atmosfer yaratırken bestelenen elektronik müzik ile birlikte videonun duygusu perçinleniyor.

Projenin müzik ve 3B tasarımını Johan Petit, 2B tasarımı ise Oelhan üstlenmiş. İkili dijital üretimi Cinema 4D ve Adobe After Effects ile gerçekleştirmişler. Instagram hesaplarından paylaştıkları yapım süreci dokümantasyonu da ilgilenenler için ilham verici.

Tasarım ve Animasyon: Oelhan & Johan Petit
Müzik Kompozisyonu: Johan Petit

Görsel: Vimeo