VocaEase’i geliştiren teknoloji ekibi, bir çeviri uygulaması geliştirmek yerine; gecikmeleri önlemek, daha hızlı metne dönüştürmek ve telefondaki “çalışma baskısını” azaltmak için OpenAI’ın ChatGPT’si tarafından desteklenen bu cihazı yaratmış. Cihazın telefonla senkronize çalışması için özel bir akıllı telefon uygulaması var ve tek bir tuşa basıp devreye sokmak haricinde uygulamayla ilgili fazlaca bir işleme gerek duyulmuyor.
VocaEase uygulamalar arası çeviri dahi yapabiliyor. Kullanıcıların çeviri için metni kopyalayıp özel uygulamaya yapıştırması gerekmiyor. Orijinal dilin altında açılan “metin kutusu” aracılığıyla dili otomatik olarak istenilen dile çeviriyor. Sesi yaklaşık 0,5 saniyede yazıya dönüştürebiliyor. 138’den fazla dili destekliyor.
VocaEase, bir çeviri uygulaması yerine daha hızlı olması için telefondan ayrı bir çeviri cihazı olarak yaratıldı
Kullanıcılar toplantılar ve röportajlar sırasında da VocaEase’i çevirmen olarak kullanabiliyor. Şu ana kadar aynı anda yalnızca iki dile çeviri yapabildiği açıklanmış. Aynı anda birden fazla konuşmacıyı algılayıp algılayamayacağı konusunda ise henüz bir detay verilmemiş. VocaEase, görsellerdeki yazıları kendi diline çevirmek isteyenler için bir fotoğraf çeviri özelliği de oluşturmuş. Normalde bunu Google Lens gibi uygulamalarla yapmak elbette mümkün. VocaEase’in tek iddiası daha pratik ve hızlı bir şekilde çeviri yapmak.
Bu çevirmen rakiplerine göre bir avantaja daha sahip, o da çevrim dışı da çalışıyor olması. Kullanıcıların internet bağlantısı olmasa bile çeviri yapabiliyor. VocaEase’in fiyatının 89 dolar olduğu açıklanmış. Kullanıcıların tüm özellikleri tam olarak kullanabilmeleri için aylık 9,90 dolar ve yıllık 119 dolar karşılığında uygulama içi üyeliğe abone olmaları gerekiyor. Teslimatlar Aralık 2024’te başlıyor.
Görsel: VocaEase