Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Farklı Dili Konuşuyoruz Ama Sohbet Edebiliyoruz

Farklı Dili Konuşuyoruz Ama Sohbet Edebiliyoruz

KLM; Schiphol Havaalanı'ndaki "Connecting Seats" adlı çalışmasıyla farklı dil ve kültürlerden insanları bir araya getiren ve anında çeviri ile sohbet etmelerine izin veren iki koltuk tasarladı.

Hollanda’nın ulusal hava yolu KLM; rakipleri arasında dijital teknolojileri ve mobili kucaklayan yenilikçi reklamlarıyla sıyrılıyor. KLM ile uçmayan yolculara sanal gözlüklerle yaşattığı uçuş keyfi ya da Amsterdam ziyaretiniz boyunca kabin ekibinin size şehir hakkında bilgi vermesini sağlayan bagaj etiketi gibi uygulamalarını geçtiğimiz aylarda görmüştük. 2017 yılı arkamızda kalırken KLM’nin yılbaşı sezonu için havaalanlarında hazırladığı hoş bir çalışma geliyor şimdi de.

Connecting Seats” adlı aktivasyon hava alanlarının yalnızlığına çare bulmak için tasarlanmış. Özellikle Noel veya yılbaşı gibi dönemlerde sevdikleriyle olmak yerine seyahatte olanlar için tatlı bir çözüm. Amacı ise birbirini tanımayan insanları sezonun beraberlik ruhuna uygun bir şekilde bir araya getirmek, aralarında bir bağlantı kurulmasına yardımcı olmak. Bunu yapmak için de KLM bu sefer bağlantılı uçuşlar yerine bağlantılı koltuklar sunuyor.

Karşılıklı Koltuklarda Anında Çeviri

DDB & Tribal Amsterdam tarafından yaratılan “Connecting Seats”; Amsterdam Schiphol Havaalanı’nın gidiş bölümüne yerleştirilmiş karşılıklı iki koltuk. İnsanların arasındaki dil engelini kırarak iletişim kurmalarını kolaylaştırmak için Google’ın Cloud Speech, Cloud Translation ve Web Speech teknolojilerinden yararlanılmış.

Hoparlör ve mikrofonlarla donatılmış koltuklara karşı karşıya oturan insanlar gerçek zamanlı olarak Google Translate ile  birbirlerinin dilini bilmeseler de sohbet edebiliyorlar. Dünyadaki hemen hemen tüm diller anında çevrilirken farklı kültürler, diller ve dünya görüşlerinden insanlara birbirlerini anlama şansı veriliyor.

klm_ ddb&tribal amsterdam_connecting seats_hollanda_bigumigu klm_ ddb&tribal amsterdam_connecting seats_hollanda_bigumigu klm_ ddb&tribal amsterdam_connecting seats_hollanda_bigumigu

klm_ ddb&tribal amsterdam_connecting seats_hollanda_bigumigu

Duygusal ve Eğlenceli Anlar

Çalışmada 30 farklı ülkeden insan, kitaplarını ya da telefonlarını bir kenara bırakarak dünyanın bambaşka bir yerinden gelen çok farklı bir insana açılma fırsatı bulmuş. Birbirleriyle Noel ve yeni yıl dileklerini paylaşan insanlar için hatırlamaya değer bir deneyim yaratılmış. Eğlenceli sohbetler, unutulmayacak anılar ve duygusal anlar yaşanmış. KLM de bir hava yolunun en birincil amacı olan insanları bir araya getirme misyonunu sıra dışı bir yoldan yerine getirmeyi başarmış.

Görsel: YouTube