Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
KLM Üç Kuşak Üzerinden 100 Yıllık Tarihini Anlatıyor

KLM Üç Kuşak Üzerinden 100 Yıllık Tarihini Anlatıyor

1919 yılında kurulan Hollanda’nın ulusal hava yolu şirketi KLM asırlık tarihini büyükanne, kızı ve torunu üzerinden aktarıyor.

Dünyanın her noktasına hala orijinal adıyla uçan ilk ticari hava yolu şirketi KLM, son yıllardaki ilerlemesiyle birlikte tüm tarihini ele aldığı bir reklam filmi yayınladı. DDB Unlimited tarafından “To more memories together” (Birlikte daha fazla hatıralara) isimli film şirketin 100 yıllık tarihini üç kuşak boyunca KLM ile çalışmış bir ailenin kadınları üzerinden işliyor.

Arşiv görüntüleri ve orijinal uçaklar ile KLM’nin tarihi

Şirketin 1919 yılından 2019’a kadar evriminin ana hatlarının yer aldığı bir dakikalık reklam filmi KLM’nin klasik Fokker F.II uçağını görmek için can atan küçük bir kızın sahnesi ile açılıyor. Hayallerinin peşinde koşan kız 1934 yılına gelindiğinde KLM’de işe başlıyor ve Douglas DC-4 uçağı ile uçuşunu gerçekleştiriyor. Bir yandan ailenin hikayesi işlenirken diğer yandan şirketin gelişimi ve büyüyüşü aktarılıyor. Sırasıyla büyükannenin ve kızın yer aldığı film torunun kokpitte anneannesinin fotoğrafına baktığı sahne ile sona eriyor. Filmde Fokker F.II ve Douglas DC-4’ün yanı sıra Boeing 747 ve Boeing 787-10 (Boeing 787 Dreamliner) uçakları da yer alıyor. Reklam filminde orijinal uçakların dönemine uygun setlerdeki görüntülerinin yanı sıra arşiv görüntüleri bulunuyor. Tarihçilerle birlikte yürütülen çalışmalarda en ufak detaylar zamana uygun olacak şekilde ayarlanmış.

KLM nesiller boyu şirketlerinde çalışan ailelerin sayısız olduğunu vurguluyor. KLM müşteri deneyimi genel müdür yardımcısı Boet Kreiken 100. yıllarını kutladıklarını bu günlerde geçmişlerinden ilham alarak geleceğe odaklandıklarını ifade ederken uçmanın büyüsünü kaybetmeyerek daha da ilerleyeceklerini söylüyor.

KLM karbon emisyonunu azaltıyor

Geçtiğimiz günlerde havacılık endüstrisinde karbon emisyonlarını azaltmak için Microsoft ile bir ortaklık kuran KLM, 2009 yılından bu yana sürdürülebilirlik konusunda da adımlar atıyor. Şirket yapılan anlaşma ile birlikte CO2 emisyonlarının yüzde 80’ini azaltma potansiyeline sahip olan Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı’nı (SAF) satın almayı taahhüt ediyor. Havayolu endüstrisinin karbondioksit azaltma hedeflerine ulaşması için orta ve uzun vadeli sürdürülebilir havacılık yakıtı üretiminin çok önemli olduğuna inanan KLM Microsoft gibi ortaklarla yapacağı anlaşmalar ile bu süreyi kısaltmayı hedefliyor.

Künye

Müşteri: KLM Royal Dutch Airlines
Ajans: DDB Unlimited
Prodüksiyon: Pink Rabbit
Yönetmen: Ismael ten Heuvel
Düzenleme: MRTN
Post Prodüksiyon: Storm Post Production
Müzik: MassiveMusic, Joep Beving
Ses: Haaifaai

Görsel: Youtube