Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ekonomik Hava Yollarıyla Uçanlara Sanal Gerçeklikle KLM Uçuş Keyfi

Ekonomik Hava Yollarıyla Uçanlara Sanal Gerçeklikle KLM Uçuş Keyfi

KLM Flight Upgrader, özel bir uygulama ve kartondan bir sanal gerçeklik gözlüğü ile KLM ile uçmayan yolculara neler kaçırdığını gösteriyor.

Uçuş fiyatları düştü. Özellikle ekonomik hava yollarında çok uygun fiyata bilet bulmak artık mümkün. Ancak, yediğiniz uyduruk sandviçten bagajınıza, ek bacak mesafesinden kabin içi eğlenceye hemen hemen her şey ayrıca ücretlendiriliyor. Dolayısıyla, uygun fiyatlı ama keyifsiz bir uçuş sizi bekliyor oluyor genelde. Daha konforlu bir seyahat vadeden KLM Royal Dutch Airlines ise uçuşlar arası farkı sanal gerçeklik sayesinde anlatıyor.

KLM Flight Upgrader ekonomik uçuşun tatsızlığından -sanal yolla da olsa- kaçmanızı sağlayan bir sanal gerçeklik deneyimi. Kartondan yapılmış gözlük, JFK New York Havaalanında bekleyen, özellikle de ekonomik hava yollarıyla uçacak yolculara ücretsiz dağıtılıyor.

Özel uygulamayı akıllı telefonunuza indirip telefonu, uçuş öncesi dağıtılan Google Cardboard benzeri gözlüğün içerisine yerleştiriyorsunuz ve uygulama üzerinden KLM ile uçuyor olsanız neler yaşayacağınızı, bir anlamda kaçırdıklarınızı, isterseniz tüm uçuş boyunca deneyimleyebiliyorsunuz. Mesela nasıl bir kabin içi eğlence sizi bekliyor olacaktı, kabin ekibi sizin nasıl üzerinize düşecekti… Dilerseniz, bir dizinin tüm bölümünü izleyebiliyor ya da bir gişe filmini 10 dakika boyunca seyredebiliyorsunuz. Aşağıya doğru bakarak bacak mesafesini görüntüleyebiliyorsunuz. Bunları görüyorsunuz, sonra da “Neden bu ekonomik uçuşla uçuyorum ben!” diye kahroluyor musunuz yoksa seyrettiklerinizle oyalanıyor musunuz, orası biraz muamma tabii.

İnternet üzerinden hala talep yoluyla edinilebilen gözlükler sınırlı sayıda tabii. Ancak, üzerinde “Rahatsız etmeyin, KLM ile uçuyor gibi yapıyorum.” yazan gözlükler yerine kendiniz sanal gerçeklik gözlüğünüzü yapabilir, uygulamayı indirerek aynı deneyimi yaşayabilirsiniz.

 Görsel:YouTube