Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuklar Bilim ve Matematiği Ezber Yerine LEGO ile Öğrensin

Çocuklar Bilim ve Matematiği Ezber Yerine LEGO ile Öğrensin

e² Genç Mühendisler düzenlediği atölyelerle 4 - 15 yaş aralığıdaki çocuklara bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği LEGO ve K'NEX kullanarak öğretiyor.

Duymaya ve söylemeye alışmış olsa da değişmeyen bir gerçek, ağaç yaşken eğiliyor. Çocuklar da hayatları boyunca edineceği donanımı aslında eğitim görmeye başladığı ilk anda şekillendiriyor. Eğitim konusunda çocuklara yaklaşımımız ve yöntemlerimiz de onların adeta geleceğini ve ilgi alanlarını tayin ediyor. “İlkokuldayken zorla ders anlatan matematik öğretmenim öğretmenim yüzünden matematikten soğudum.” veya “Öğrencilerini çok seven fizik öğretmenimiz sayesinde üniversitedeki alacağım eğitimi belirledim” gibi cümleleri hepimizin o veya bu şekilde duyduğuna eminim. Bazılarımız da bu cümleleri kuran taraf oluyor haliyle. Tüm bu “yüzünden”ler, “sayesinde”ler kişinin sorumluluğu üzerinden atması veya hedef gösterme olarak algılanmamalı. Eğitimcinin en temel görevi kişinin ilgisini, merakını açığa çıkarmak değil midir?

Deneyime dayalı eğitim

Teknolojiye erişim kolaylaştıkça eğitimin ezberden uzaklaşıp oyuna ve deneyime dönüştüğü modelleri görmeye başlıyoruz. Çocuklara bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitimini eğlenceli formüllerle sunan ve robotlarla kodlama bilgisini aşılayan fikirler gelecek nesillerin temelini atıyor.

Küresel bir hareketin Türkiye ayağı olan e² Genç Mühendisler de bu vizyonla 4 – 15 yaş aralığındaki çocuklara STEM konularını oyunlaştırarak, eğlendirerek öğretiyor. e² Genç Mühendisler düzenlediği atölyelerde anaokulu seviyesindeki çocuklara K’NEX’lerle, İlkokul ve üstü seviyedeki çocuklara ise LEGO’larla eğitimler veriyor. Yani çocuklara neyin ne olduğunu değil, nasıl olduğunu anlatıyor. Örneğin anaokulu seviyesinde bir çocuklara denge kavramını, ağırlık ve uzunluğun denge üzerindeki etkisini öğretmek için bir tahterevalli inşa ediliyor. Böylece çocuklar da sürecin tamamına tanık olduğu için öğrendiğini anlık olarak pekiştiriyor.

Atölyeler her kitleye özel tasarlanıyor

e² Genç Mühendisler STEM programları sene boyunca anlaşmalı olduğu eğitim kurumlarında ve hafta sonları e² atölyelerinde gerçekleşiyor. Ayrıca bu deneyimi doğum günü, yaz / sömestr kampı, kurumsal şirketler, ileri yaşlara ve özel ihtiyaçları olan çocuklara uygun olarak da tasarlayabiliyorlar.

e² Genç Mühendisler’in Anaokulu ve İlkokul seviyesi için düzenlediği atölye çalışmaları geçtiğimiz hafta sonu başladı. Bir yıl boyunca devam edecek olan atölyeler gün boyunca farklı saat seçenekleriyle katılımcılarıyla eğitici ve öğretici deneyim yaşamayı hedefliyor. Atölyeler hakkında detaylı bilgiyi e² Genç Mühendisler internet sitesi üzerinden alabilirsiniz.

Görsel: e² Genç Mühendisler