Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Heinz’ın Granül Formdaki Ketçabı

Heinz’ın Granül Formdaki Ketçabı

Heinz, son yerelleştirme işinde yaratıcılık ile inovasyonu birleştirerek Hollandıların gönüllerini kazanmayı başarıyor.

İlk bakışta gıda boyası ile renklendirilmiş bir pasta süsünü veya akvaryum balıkları için üretilen mamaları andırsa da o Heinz ketçap şişesi içinde görülen kırmızı granüller aslında Heinz ketçabın ta kendisi!

Heinz’in Hollanda için özel olarak ürettiği bu granül formdaki ketçabın ilham kaynağı Hollandalıların hemen her kahvaltıda ya da atıştırmalıkta kullandıkları ve ‘hagelslag’ ismi verilen granül şekerlemeler. Hatta dünyada sprinkles olarak da bilinen bu pastacılık süsleri Hollandalılar için o kadar geleneksel ki, geçtiğimiz aylarda bu granül şekerlemelerle hazırlanan Hollanda işi kahvaltı tostları TikTok’ta viral bile olmuştu.

@letskwoowk

Sorry Netherlands, your breakfast ain’t it. Comment a better breakfast! #hagelslag #breakfastgang #breakfast

♬ original sound – KWOOWK with Kevin

İşte Hollandalıların bu tüketim alışkanlığından yola çıkan Heinz da yine boş durmuyor ve yaratıcılığını konuşturarak ‘Dünyanın En Hollandalı Ketçabı’ mottosuyla limitli seri bir ürün olan Heinz “Hagelchup”ı piyasaya sürüyor.

Patates kızartması ve sosisli sandviç gibi birçok yiyeceğin üzerine ‘serpiştirilebilen’ bu ilginç ketçap, ilk bakışta biraz tuhaf hissettirse de Heinz’in yerelleştirme stratejileri konusundaki başarısını fark etmek çok fazla zaman almıyor.

 

Görsel: Heinz NL YouTube