Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’nin Olimpik Sporcuların ‘Kötü’ Yönlerine Odaklanan Kampanyası

Nike’nin Olimpik Sporcuların ‘Kötü’ Yönlerine Odaklanan Kampanyası

Nike’nin yeni işi Winning Isn’t For Everyone, olimpik sporcuların pek de ‘normal’ olmayan özelliklerine odaklanıyor.

2024 Paris Olimpiyatları’na sayılı günler kala markalar birbirinden iddialı işlerle sporun ve rekabetin başka yüzlerini öne çıkaran işlere imza atıyorlar. İşte özellikle ustaca ortaya konmuş bir metin yazarlığı ile öne çıkan bu işlerden biri de Nike’nin yeni kampanyası Winning Isn’t For Everyone (Kazanmak Herkese Göre Değildir)

Olimpik Sporcu Olmak Biraz ‘Deli İşi’ Olabilir mi?

Son derece odaklanmış ve hırslı bir yüz ifadesiyle rakibine meydan okuyan minik bir sporcu ile açılan bir buçuk dakikalık reklam filmi “Am I a bad person?” yani “Ben kötü biri miyim?” sorusu ile başlıyor. İzleyenlerde anlık bir soru işaretine neden olan bu sorunun niçin sorulduğunu ise takip eden saniyelerde daha iyi anlıyoruz. Çünkü reklam filminde olimpik sporcuların adanmışlıkları, hırsları, işlerini ciddiye alışları ve rekabette sınır tanımamaları yani sosyal yaşamda pek de kabul görmeyecek olsa da saha içinde onları birer ‘kazanan’ yapacak davranışları ünlü oyuncu Willem Dafoe’nun seslendirmesi ile etkileyici şekilde ele alınıyor.

Geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz basketbol efsanesi Kobe Bryant ve ikonik tenis yıldızı Serena Williams’ın yanı sıra mücadele azimleri ile ünlü LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Kylian Mbappé, Sha’Carri Richardson, Sophia Smith, Bebe Vio, Qinwen Zheng, Jakob Ingebrigtsen, Cristiano Ronaldo, A’ja Wilson, Ixhelt Gonzales, Victor Wembanyama, Vinicius Junior, Sabrina Ionescu, Eliud Kipchoge ve Alexia Putellas’ın da arz-ı endam ettiği film bizlere, alanlarında efsaneleşmiş olimpik sporcuların aslında sosyal yaşamlarında olduklarından çok daha başka personalara bürünmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

 

Görsel: Nike / YouTube