Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Annelerin Gözünden Olimpik Sporcular

Annelerin Gözünden Olimpik Sporcular

Olimpiyat sponsoru P&G, “Teşekkürler Anne” kampanyası kapsamında yayınladığı yeni reklam filminde önyargıları aşan sporcuların hikayelerine odaklanıyor.

Uluslararası Olimpiyat Oyunları global sponsoru Procter & Gamble, 2012’de başlattığı “Teşekkürler Anne” kampanyası ile Olimpiyat sporcularının onları her koşulda destekleyen annelerini onurlandırıyor. Kampanyanın 2018 Kış Olimpiyatları için hazırlanan filminde de karşılaştıkları türlü zorluklar ve önyargılar karşısında yılmayan gerçek sporcular ve annelerinin hikayeleri yer alıyor.

Wieden + Kennedy Portland tarafından hazırlanan 1,5 dakikalık filmde sadece spor azmi anlatılmıyor; aynı zamanda var olan önyargılara başkaldırmaya da değiniliyor. Zira Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından O&G adına yapılan araştırmaya göre Olimpiyat sporcularının % 55’i önyargılara karşı mücadele veriyor. Bunların % 53’ü annelerinin önyargılar karşısındaki en büyük destekçileri olduğunu söylüyor. Ve neredeyse tamamı (%99) annelerinin onlara olan inancı sayesinde Olimpiyat sporcusu olduğunu düşünüyor.  Aynı şekilde; P&G Türkiye’nin de desteğini açıkladığı ve 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’yi kayaklı koşu ve Alp Disiplini alanlarında temsi etmesi beklenen Hamza Dursun ve Ayşe Durlu da hayatlarındaki engelleri annelerinin desteğiyle aştıklarını söylüyor.

Olimpik Sporcuların Gerçek Hikayelerinden İlham Alan Kampanya

Bir çocuğun her konuda en büyük destekçisinin her zaman annesi olduğu noktasından hareket eden filmde farklı anneleri ve çocuklarını görüyoruz. Irk, engel, din, cinsel yönelim gibi önyargılara karşı çocuklarının yanında olan anneler bunlar. Filmde yer alan hikayeler 4 gerçek Olimpiyat sporcusundan ilham alıyor. Bu sporcular; ekonomik zorluklara rağmen ailesi tarafından her zaman desteklenen iki Olimpiyat madalyası sahibi patenci Michelle Kwan, Arap Emirliklerinden Olimpiyatlar yolunda umut vadeden ilk artistik patinajcı Zahra Lari, kros kayağı alanında Batı Afrika’dan Togo’yu temsil eden ilk kadın sporcu olan Mathilde Petitjean ve kayakla atlama dalında Olimpiyat altın madalyasını kazanan ilk kadın sporcu Carina Vogt.

Film, mesajıyla nefis bir uyum yakalayan “Ooh Child (Things Are Gonna Get Easier)” şarkısı eşliğinde tüm dünyayı bir sporcuyu annesinin gözünden görmeye ve önyargıları, peşin hükümleri bir tarafa bırakmaya davet ediyor. Aynı zamanda farklılıklara değil, bizi bir araya getiren benzer yönlerimize odaklanmaya çağırıyor.

Dünya çapında 20 ülkede yayına giren ve #LoveOverBias etiketiyle desteklenen film, ülkemizde “Annelerin Gözünden” (#AnnelerinGözünden) adıyla yayına girecek. Kampanya için hazırlanan internet sitesi de konu hakkında daha fazla bilgiye yer verecek, ilgili sporcuları tanıtacak.

Künye:
Reklamveren: Procter and Gamble
Reklam Ajansı: Wieden + Kennedy Portland
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Susan Hoffman / Mark Fitzloff
Yaratıcı Yönetmen: Susan Hoffman
Reklam Yazarı: Kervins Chauvet
Sanat Yönetmeni: Patty Orlando
Yapımcı: Hayley Goggin Avila
Müşteri İlişkileri: Trish Adams / Marcelina Ward / Ebony Francis
Strateji: David Terry
İş İlişkileri Yöneticisi: Anna Beth Nagel
Yapım Şirketi: Epoch Films
Genel Müdür: Mindy Goldberg
Yönetmen: Alma Ha’rel
Yönetici Yapımcı: Melissa Culligan
Yapım Sorumlusu: Megan Murphree
Uygulayıcı Yapımcı: Chris Leggett
Görüntü Yönetmeni: Matthias Koenigswieser
Yapım Tasatım : JC Molina
Kostüm: Courtney Hoffman
Kanada Yapım: Suneeva
Kurgu: WhiteHouse Post
Kurgucu: Lisa Gunning
Kurgu Asistanı: Nick O’Neill
Post Prodüksiyon: Leah Carnahan
Pst Prodüksiyon Yönetici Yapımcı: Joni Williamson
Görsel Efekt: Saint
Yaratıcı Yönetmen: Rob Trent
Flame Sanatçısı: Dave Stern / Michael Vaglienty
Görsel Efekt Yapımcısı: Kristina Theogersen
Yönetici Yapımcı: Helen Park
Müzik: Walker
Şarkı: “Ooh Child” Connie “MILCK” Lim (Orijinal şarkı: Five Stair Steps)
Şarkı Yapım: AG
Ses: Joint
Ses Tasarım: Noah Woodburn
Miksaj: Eleven

Görsel: YouTube