Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Kıyafetleriniz Bağışlanan Giysilerle Hayata Dönüyor

Eski Kıyafetleriniz Bağışlanan Giysilerle Hayata Dönüyor

Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen Second Life Fashion projesinde, eski kıyafetler başka kıyafetlerin parçalarıyla onarılıyor.

Second Life Toys, geçtiğimiz senenin büyük ilgi çeken işlerinden biriydi. Organ bağışı için farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanan kampanyada eski oyuncaklar bir araya getirilerek yepyeni oyuncaklar ortaya çıkarılıyordu. Bu çalışma şimdi de aynı mantığı modaya taşıyarak “Second Life Fashion” kampanyasıyla devam ediyor.

Japonya’da organ bağışı konusunun hala bir tabu olmasından ve organ bekleyen listesi çok kabarık olmasına rağmen bağışlayan sayısının azlığından hareketle hazırlanan kampanya; organ bağışı konusunu gündeme getirmeyi hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda, organ bağışı farkındalığı konusunda çalışan Green Ribbon Campaign için Dentsu Japonya’nın iki yaratıcı yönetmeni Akira Suzuki ve Togo Kida tarafından hazırlanan kampanyada Sogo Seibu mağazalarıyla da iş birliğine gidilmiş.

İster Bağışçı Olun, İster Onarım İçin Başvurun

Kampanya sevdiğiniz ama yırtık veya eskime nedeniyle giyemediğiniz kıyafetlerinizi bekliyor.  dilerseniz mağaza aracılığıyla katılabileceğiniz kampanyada internet sitesi üzerinden dünya çapında başvuru alınıyor. Yapmanız gereken basit: Sitede göreceğiniz formu doldurarak yenilenmesini istediğiniz eski kıyafetinizin fotoğrafıyla birlikte yolluyorsunuz. Onay geldikten sonra belirtilen adrese kıyafeti gönderiyorsunuz. Tasarımcı birleştirilecek kıyafetlere karar verdikten sonra kıyafetiniz, bağışlanan bir giysinin parçalarıyla yenileniyor ve “My Heart is With Second Life Fashion” etiketiyle size geri gönderiliyor. Dilerseniz onarım için değil, sadece bağış yaparak da kampanyanın parçası olabilirsiniz. Bağışlayan mı, bağışı bekleyen mi olacağınız size kalmış.

Kampanyaya katılım ücretsiz ama gönderim maliyeti size ait tabii. Ortaya çıkan sonuçtan memnun kaldıysanız, derneği uygun göreceğiniz bir bağışla destekleyebiliyorsunuz.

Oyuncak kampanyasında olduğu gibi burada da “transplant” ile yaratılan yeni kıyafetler benzersiz ve size özel. Üstelik de son derece şık görünüyorlar. Bu da organ bağışı ile eskisinden daha farklı, daha güçlü ve yepyeni bir hayatın mümkün olduğu vurgusunu artırıyor.

Görsel: Second Life Fashion