Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yılın En Güzel Golü Bir Hayat Kurtarmaktır

Yılın En Güzel Golü Bir Hayat Kurtarmaktır

Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan #PuskasParaLulo kampanyası; karaciğerini bağışlayarak yeğeninin hayatını kurtaran futbolcunun FIFA tarafından ödüllendirilmesini talep ediyor.

Organ bağışı konusu pek çok ülkede gerek kültürel, gerek dini, gerek kişisel nedenler yüzünden hala bir tabu. Brezilya da bu ülkelerden biri. Geçen yıllara göre organ bağışçıları artış gösterse de Brezilyalı ailelerin %43’ü kesinlikle organ bağışına karşı olduklarını söylüyor. Bunu değiştirmek için  bir şeyler yapmaya karar veren, organ bağışı STK’sı ABTO; kampanyasını dokunaklı bir gerçek hikaye üzerine kuruyor.

Hikaye; ülkede geçtiğimiz Temmuz ayında Arjantinli futbolcu Alejandro “Lulo” Benitez’in verdiği bir karara dayanıyor. Benitez, o sırada 9 aylık olan ve doğumundan beri karaciğer damarlarıyla ilgili hayati bir sorun yaşayan yeğeni Milo’nun hayatını kurtarmak için karaciğerinin bir kısmını bağışlamayı kabul ediyor. Bu kadar basit değil elbette konu zira Central Larroque takımında oynayan Benitez, bu uğurda futbol kariyerinden de vaz geçmeyi göze alıyor.

Benitez’in öyküsü Arjantin medyasında kendine önemli yer bulmuş, Brezilya’da ise bazı kanallarda yer almış. Ancak ABTO, organ bağışı adına çok güçlü bir gerçek yaşam öyküsü olan bu konuyu, hem Benitez’i onurlandırmak, hem de organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak için tekrar gündeme getirmeye karar vermiş. Ve #PuskasParaLulo kampanyası doğmuş.

Leo Burnett Brezilya tarafından yaratılan kampanyanın ana fikri, Benitez’in bu hareketinin en güzel gollerden daha güzel bir hareket olduğu. Bu nedende  FIFA’nın 2016’nın en güzel gollerini dünyanın dört yanındaki taraftarların oyları sonucunda ödüllendirdiği Puskás Ödüllerinde, kısa listede olmayan Benitez’in “Yılın Golü” ödülünü alması gerektiğini söylüyor. Kampanyada, Lulo’nun ödül için aday gösterilmesini sağlamak amacıyla diğer futbolcular, taraftarlar, medya ve kanaat önderleri hikayeyi paylaşmaları için teşvik edilmiş.

Ödüller 23 Ekim’de verildi. “En Güze Gol” ödülü Olivier Giroud’ya gitti. Benitez, ödül almadı.  Ancak; “Hayat kurtarmaktan daha güzel bir gol olamaz.” mesajıyla yola çıkan kampanyanın esas amacı zaten Benitez’in kazanması değil; konu hakkında farkındalık yaratmaktı. Bu anlamda çalışmanın başarıya ulaştığı da söylenebilir. “En güzel gol” ödülü müdür bilinmez ama Benitez’in bu cesur kararının ödüllendirilmesi gerçekten güzel olurdu. Gerçi muhtemel Lulo için en büyük ödül, tatlı yeğeninin gülüşlerini görebilmektir.

Künye:
Reklamveren: ABTO
Reklam Ajansı: Leo Burnett Brezilya
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Marcelo Reis
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Wilson Mateos
Yaratıcı Yönetmen:  Pedro Utzeri, Vinicius Stanzione
Sanat Yönetmeni: Breno Balbino
Reklam Yazarı: Fábio Nagano, Henrique Zirpoli
Müşteri İlişkileri: Denise Millan, Renato Broggin, Luisa Prado, Henrique Assis
Medya: Andrea Hirata, Daniela Franco, Heloisa Lima and Heloisa Goldman
Dijital Yapımı: Pedro Rais
İnternet Sitesi Yapım: Estúdio Santa Fé
Sosyal Planlama: Andreza Aguiar, Fernanda Amadio
Onay: Roberto Manfro, Thiago Quintas

Görsel: YouTube, Leo Burnett Brasil