Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Organ Bağışının Önemini Hatırlatan Taksiler

Organ Bağışının Önemini Hatırlatan Taksiler

Arjantin’de insanları organ bağışı yapmaya teşvik etmek için taksilerin hasarlı parçaları, hurdalıktaki otomobillerin kullanılabilir durumdaki parçalarıyla değiştirildi.

Organ bağışı, insanlar arasında farkındalık yaratması en zor konulardan biri… Arjantin’de, 7940 kişi uygun bir donör bulma umuduyla organ bağışı listesinde sırada bekliyor. 2016 yılında ülkede organ bağışlayanların sayısı ise yalnızca 108. JWT Buenos Aires, organ bağışının yaygınlaşması için kurulan organizasyon CUCAIBA ile bir araya gelerek organ bağışının ne kadar kolay fakat güçlü bir kavram olduğunu, farklı bir bakış açısıyla anlatmak istedi ve “Donor Cars” (Donör Otomobiller) kampanyasını hayata geçirdi.

Arjantin’in en büyük hurdalığından alınan hâlâ kullanılabilir haldeki araç parçaları, yerel bir taksi firması tarafından kullanılmaya başlandı. Tıpkı insanlar gibi parçalardan oluşan taksiler için gerekli olan; kapı, kaporta, bagaj kapağı gibi hasarlı parçalar, hurdalıktaki araçlardan alınan sağlam parçalarla ücretsiz bir şekilde yer değiştirdi. Taksilere nakledilen parçalar, orijinal renklerinde bırakıldı ve yamalı görünümdeki taksiler, şehrin sokaklarında dolaşmaya başladı.

Taksileri kullanan Arjantinliler, araçların içine yerleştirilen ekranlardan organ bağışı ve nasıl donör olabilecekleri konusunda önemli bilgiler aldı.

Künye:

Müşteri: Cucaiba
Ajans: J. Walter Thompson, Buenos Aires
Üst Yaratıcı Yönetmenler: Anita Rios, Sebastián Castañeda
Sanat Yönetmeni: Sebastián Espósito
Metin Yazarı: Damián Izquierdo
Hesap Yöneticisi: Soledad Gonzalez
Ajans Yapımcıları: Cosme Argerich, Alexia Olmo
Prodüksiyon Şirketi: Palermo Films
Yönetmen: Tomás Coste
Yetkili Yapımcı: Pablo Terruzzi
Prodüktör: Demian Cosentino
Görüntü Yönetmeni: Santiago Guzman
Yardımcı Yönetmen: Estela Cristiani
Post Prodüktör: José Becker
Post Prodüksiyon Şirketi: Postmedia
Ses: Liquid
Müzik: Cluster

Görsel: YouTube