Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uygun Eşleşme

Uygun Eşleşme

Arjantin’de bulunan karaciğer nakli vakfı, uyumlu organ bulmanın ne kadar düşük bir ihtimal olduğunu dramatik bir aşk hikayesi üzerinden işliyor.

Her gün binlerce insan yaşamına devam etmek için organ nakli bekliyor. Bu ihtimali dört gözle beklemelerine karşın bekleme listesindeki sayı ile mevcut bağışçı sayısı arasındaki fark oldukça fazla. Arjantin’de de tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi daha fazla donöre ihtiyaç var.  23 yıldır faaliyet gösteren Fundación Argentina de Trasplante Hepático (Arjantin Karaciğer Nakli Vakfı), ülkenin ulusal organ bağışı günü kapsamında yayınladığı farkındalık kampanyasıyla organ bağışçısı olmanın önemi hakkında insanları bilgilendiriyor. Yapımcılığını Primo prodüksiyon şirketinin üstlendiği filmi Nico Pérez Veiga yönetiyor.

Sonsuza dek birbirine bağlanan iki sevgili

Bağımsız reklam ajansı Rock tarafından yaratılan Match başlıklı reklam filmi; uygumlu bir donör bulmanın zorluğunu, gerçek aşkı uygulamalar üzerinden bulmanın zorluğuna benzetiyor. Bir aşk hikayesi üzerinden şekillenen sinematik reklam filmi sürükleyici hikayesi ve çarpıcı finali ile organ bağışına nokta atışı bir vurgu yapıyor.

Ajansın yaratıcı başkan yardımcısı Beto Cocito da organ bağışını bir çeşit sevgi eylemi olarak görüyor. Ancak naklin mümkün olması için organların uyumlu olması gerekiyor. Tıpkı flört uygulamalarında insanların doğru kişilerle eşleşmesinin zor bir ihtimal olması gibi organ bağışında da ihtimaller düşük. Yaratıcı başkan yardımcısı da bu ihtimalin düşüklüğünü dramatik bir senaryoya sahip hikayeyle ön plana çıkardıklarını söylüyor.

Künye

Müşteri: Fundación Argentina de Trasplante Hepático
Başkan: Dr Horacio Aziz
Marka Müdürü: Constanza Bartoli
Ajans: ROCK
CCO: Pablo Batlle
Yaratıcı Başkan Yardımcısı: Beto Cocito
Metin: Beto Cocito, Nico Perez Veiga
Sanat Yönetmeni: Charly Carnotta
Prodüksiyon Şirketi: Primo
Yönetmen: Nico Perez Veiga
DOP: Mariano Monti
Düzenleme: Alejo Hoijman
Yapımcı German Lentini
VFX: Edu Puga
Müzik: Papamusic
Post Prodüksiyon: Pickle
Ses: Portaestudio

Görsel: YouTube